banner773

CHP’Lİ KARASU: BAĞ-KUR’LULAR NEDEN KAPSAM DIŞI?

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, torba kanunla gelen SGK prim borç yapılandırmasına BAĞ-KUR’un da dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Vekil Haberleri 27.03.2023, 14:03
CHP’Lİ KARASU: BAĞ-KUR’LULAR NEDEN KAPSAM DIŞI?

"Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırma düzenlemesi" olarak lanse edilen Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM’de görüşülerek yasalaştı. Kanunla devlet alacaklarının büyük bir kısmı yapılandırma ve faiz silme kapsamına alındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, yapılandırma kapsamına BAĞ-KUR’luların alınmadığını hatırlatarak esnaf ve tarımla geçinen vatandaşların mağdur olduğunu söyledi.

TBMM’ye BAĞ-KUR prim borçlarının da yapılandırma ve faiz silme kapsamına alınması için kanun teklifi veren Karasu, “Milyonlarca BAĞ-KUR’lu iktidarın çıkardığı tekliften yararlanamıyor. Ekonomik darboğaz BAĞ-KUR’luları etkilememiş gibi davranmak boşuna. Krizden en çok onlar etkilendi” ifadelerini kullandı.

Karasu teklif gerekçesinde, “Devlete olan vergi, ceza ve prim borçlarına ödeme kolaylığı getiren, borçların faizinde önemli indirimler yapan, bazı cezalarda belirlenen sürede ödeme olursa anaparadan dahi indirim yapılacağı ifade edilen teklif eksik ve hatalıdır. BAĞ-KUR sigortalılarına muhtelif kanunlarda durdurulan sigortalılık süreleri nedeniyle ödemedikleri prim borçlarına Kanun kapsamında ödeme imkanı verilmelidir” dedi.

2018 yılından bu yana derin bir ekonomik kriz yaşandığını vurgulayan Karasu “Toplumun tüm kesimleri de bu krizden etkilendi. 2020 yılında ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisi 2 yıl boyunca esnafın, çiftçiyi mağdur etti. Tedarik zincirleri bozuldu, hem tüketim hem de üretim de dengesiz bir dönem yaşandı. Şimdi tüm bu zorlukları çekmiş, kirasını, faturasını, elektrik borcunu, sulama borcunu ödeyememiş BAĞ-KUR’lular "Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırma düzenlemesi" diye sunulan yapılandırma ve faiz silme teklifinde yok. İş yaşamında adaleti sağlamak istiyorsak bir an öne BAĞ-KUR’lular da bu teklife dahil edilmeli” diye konuştu.

Yorumlar (0)