CHP’li Arslan’dan Elektrik Elektronik Mühendisleri İçin Atama Çağrısı!

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan TBMM Genel Kurul çalışmaları sırasında söz alarak meslektaşları elektrik elektronik mühendislerinin atama sorununu gündeme taşıdı.

Vekil Haberleri 09.11.2022, 15:23
CHP’li Arslan’dan Elektrik Elektronik Mühendisleri İçin Atama Çağrısı!


Elektrik Elektronik Mühendisi olarak meslektaşlarımın yaşadıkları mağduriyeti paylaşmak istiyorum diyen CHP’li Arslan, ‘ülkemizde üniversiteli, eğitimli işsizlik oranı her geçen gün artmakta. Her yıl artarak mezun veren elektrik elektronik mühendisliği fakülteleri, geçtiğimiz yıl 10 bin mezun verdi. Buna karşın, sadece 105 atama yapıldı. Bu oldukça yetersiz ve adaletsizdir. Dedi.


Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) yüksek puanlar almalarına karşın atamalarda yapılan mülakat uygulaması nedeniyle yaşanan haksızlıklara dikkat çeken CHP’li Arslan,’KPSS sınav başarıları dikkate alınarak atamalar yapılmalıdır. Mülakatın neden olduğu haksızlıkların önüne geçilmelidir. Mülakat uygulamasına derhal son verilmelidir.’ Diye konuştu.


Elektrik Elektronik Mühendislerinin kamuda daha fazla istihdamının sağlanması için daha çok atama ve kadro talebinde bulunan CHP’li Arslan, ‘Meslektaşlarımın bu haklı talebinin sonuna kadar takipçisi olacağım.’ Dedi.

Yorumlar (0)