CHP'Lİ ZEYBEK:KARANLIKTAN AYDINLIĞA CUMHURİYET

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yılını yayımladığı bir mesaj ile kutladı.

Vekil Haberleri 29.10.2019, 12:31
CHP'Lİ ZEYBEK:KARANLIKTAN AYDINLIĞA CUMHURİYET



CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulundu.

İşte CHP'li Zeybek'in  o açıklaması:

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; 96 Yıl önce Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde temelleri atılan Cumhuriyet halkımızı aydınlatmaya devam ediyor. Birinci Dünya savaşı süreci sonu itibarı ile emperyalistlerin paylaşım planları doğrultusunda ülkemiz birçok bölgede işgal edilmiş, Orduları dağıtılmış ve ağır şartlar altında paylaşım planları uygulamaya konulmuştu. 
 Zeybek; Bu olumsuz şartlar altındaki ülkemizin durumunu iyi tahlil eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları; işgale karşı direnmek, direniş hareketlerini örgütlemek için Anadolu’ya gitmeye karar verirler ve Bandırma Vapuru ile 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkarlar. Samsun’dan sonra sırasıyla Havza, Amasya, Erzurum ve Sivas’ta işgale karşı halkın direniş hareketlerine katılmalarını sağlarlar, sürecin sonucunda birçok bölgede işgale karşı direnişler başlar. Direniş hareketlerinden düzenli orduyu yaratmayı başaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları zor koşullar altında Kurtuluş Savaşının başarıyla tamamlanması sonucunda; emperyalist güçler ülkemizden kovulmuştur. 


BÜYÜK ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Orta doğu coğrafyasının çeşitli noktalarında görev yapan ve toplumu iyi tanıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Din ve inanç değerlerindeki farklılıkları, etnik ayrımcılığı kaldırarak toplumsal barış ortamını sağlamayı hedefleyerek Laiklik ilkesinin birinci öncelik olarak yerleşmesini sağlamıştır. İnanların inançlarını diledikleri gibi yaşamaları için gerekli tedbirleri almıştır. 
     Zeybek; Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyetini ilan ederken geleceğin aydınlık olması için Laiklik başta olmak üzere, Atatürk ilkeleri olarak tanımlanan temel ilkeleri de kabul etmiştir. Atatürk ilkeleri doğrultusunda halkın kaynaşması, eğitilmesi sağlanarak çok düşük olan okur, yazar oranı kısa sürede yükseltilmiştir. Bilimsel çalışmaların hızlandırılması için Üniversitelerin kurulması sağlanırken, ülkenin her tarafında Millet mekteplerinin açmıştır. Süreç içerisinde Atatürk devrimleri hayata geçirilmiş ve yenilik hareketlerinin hızlanması sağlanmıştır.


EMPERYALİZME KARŞI UYANIK OLUNMALIDIR
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;    Emperyalizmin tuzakları bitmez! Bu tuzaklara karşı uyanık olunmalı ve Ülkemizin kurucu kadrolarının savaş meydanlarında ve diplomaside gösterdikleri üstün başarılardan faydalanılmalıdır. 


  Ülkemizin birliği, bütünlüğü için Atatürk devrimleri, Cumhuriyetin temel niteliklerine dünden daha fazla ihtiyacımız vardır. Yaşadığımız coğrafyada emperyalist tuzakların çokluğu herkesin dikkatini çekmektedir ve bu emperyalist oyunlar bitmeyecektir. 


   Zeybek; 96 yıl önce Kurtuluş Savaşının zorluklarında büyük destanlar yazmış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Ordumuz büyük başarılar ile işgal kuvvetlerini ülkemizden kovarken, dünyada bağımsızlık hareketlerinin hızlanmasına da sebep olmuşlardır. Kurtuluş Savaşı mazlum ulusların kurtuluş ve bağımsızlık hareketlerinde örnek alınmıştır. Kurtuluş Savaşı ve sonrasında yürütülen Diplomasi ile savaş sonrası barış masalarındaki antlaşmalarla taçlandırılmıştır. 


   Zeybek; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, diplomasi yoldaşları ve bu topraklarda yaşayan insanların işgale karşı verdiği mücadeleyi anlamak için geçmişi iyi analiz etmeliyiz. Cumhuriyetin getirdikleri değerleri bilen insanlarımız Laik Cumhuriyete ve onun temel ilkelerine samimi olarak sahip çıkmalıdır.


 Kurtuluş savaşının önderi, Cumhuriyeti kuran başta asrın lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün Şehitlerimize rahmet diliyor ve saygıyla minnetle, şükranla anıyorum.   Cumhuriyet yolunda yürüyen, yürüyecek olan ve Cumhuriyetin temel ilkelerini benimsemiş olan herkese saygılarımı iletirken, Cumhuriyetimizin 96 yılını kutluyorum.
 

Yorumlar (0)