banner754

CHP'li Yılmazkaya: İşsizlik, Borç Batağı ve Yaşanan İflaslar İntiharları Tetiklemekte!

CHP'li Yılmazkaya, Son dönemlerde aratan intihar vakalarını gündeme getirdi.

Vekil Haberleri 12.01.2021, 13:53 12.01.2021, 14:02
CHP'li Yılmazkaya: İşsizlik, Borç Batağı ve Yaşanan İflaslar İntiharları Tetiklemekte!

“Kötü ekonomi yüzünden esnafın intihar ettiği, işsizlik yüzenden evine ekmek götüremeyen insanların, iş bulamayan gençlerin, batan işletme sahiplerinin intiharları her gün haberlere konu olmaktadır” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Bu intiharların sorumlusu, kötü ekonomi yönetimi ile AKP Hükümetidir” dedi.

“Binlerce işyerinin ekonomik sorunlar ve pandemi nedeni ile faaliyetlerini durdurması, işsizlik oranın her geçen gün artması, temel gıda fiyatlarının devamlı yükselmesi ve Türk Lirası'ndaki değer kaybı yoksulluğun boyutlarını arttırdığı gibi birçok toplumsal sorunu da beraberinde getirmekte, intiharları tetiklemektedir” diyen Yılmazkaya, Son dönemlerde aratan intihar vakalarını gündeme getirdi.

“Ülkemizde siyanürlü toplu aile intiharları yaşandı, yaşanmaya da devam ediyor” diyen Yılmazkaya, “Milyonlarca işsiz insan, özellikle birçoğu genç olan bu kişiler giderek uzayan iş arama süreci ile birlikte huzursuzluk ve karamsarlığa sürüklenmekte, aile içi şiddet ve psikolojik sorunlar artmaktadır. Son yıllarda ekonomik sorunlar yüzünden artan intihar olayları, pandemi döneminde daha da sık görülmeye başlandı” dedi.

Geçim Sıkıntısı, Borç ve İşsizlik Nedeniyle Yaşanan İntiharlar İçişleri Bakanlığı’nın İstatistiklerine De Yansıdı!

Konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Yılmazkaya yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Son dönemlerde İlim Gaziantep’te büyük artışlar gösteren intihar vakarının ardındaki gerekçelere baktığımızda, işsizlik, borç batağı ve yaşanan iflaslar görülmektedir.

Kötü ekonomi yüzünden esnafın intihar ettiği, işsizlik yüzenden evine ekmek götüremeyen insanların, iş bulamayan gençlerin, batan işletme sahiplerinin intiharları her gün haberlere konu olmaktadır.

Ekonomide yaşanan kötü gidişatın ardından artan intihar vakaları, İçişleri Bakanlığı’nın istatistiklerine de yansımaktadır. Veriler, yoksulluk nedeniyle yaşanan intiharlarda “bölge” ayrımı olmadığını, “geçim sıkıntısı, borç ve işsizlik” nedeniyle tüm ülkede yaşanan intihar sayısının sürekli arttığını ortaya koymaktadır.

Bakanlığın intiharlarla ilgili verilerine göre, hastalıklar, ekonomik sıkıntılar ve gelecek kaygısı intihar nedenlerinde başı çekerken, ülke genelindeki “geçim sıkıntısı, borç ve işsizlik” gibi etkenler intiharları artırmada büyük rol oynamaktadır. Bu rakamlara göre, Nevşehir’de bir yılda yaşanan intihar vakalarının yüzde 50’si, Hakkâri’de yüzde 40’ı ve Uşak’ta yüzde 33’ü yoksulluk yüzünden meydana gelmiş” dedi.

Gelir Adaletsizlikleri, Adalete Olan İnancın Azalması ve Ekonomik Gerekçeler!

Yılmazkaya, “Kendilerini yetersiz, eksik, çaresiz, değersiz, umutsuz veya karamsar hisseden bireylerin ekonomik yetersizliği ile kişisel veya ailevi ihtiyaçları karşılamaya yetmediğinde intihara sürüklendikleri görülmektedir.

Umutsuzluk, karamsarlık, değersizlik, yetersizlik gibi negatif duygulara sahip kimi bireylerin intiharı seçenek olarak görmesi ve giderek artan şiddetin yaygınlaşmasıyla birlikte ele alınması gerekmektedir. Gelir adaletsizlikleri, ebeveynlerin gerekli standartları sağlayamaması gibi ekonomik gerekçeleri intihar sebepleri arasında yer alsa da son yıllarda “adalete olan inancın yara alması ve toplumsal baskı” da intiharlarda önemli bir yere sahip” dedi.

Bu Soruna Çözüm Bulmak Meclisin Asli Görevidir!

Yılmazkaya, “Son dönemde giderek artan bu intihar vakalarının ulusal bir sorun haline geldiği net bir şekilde görülmektedir! Bu soruna çözüm bulmak Meclisin asli görevidir.

Konuyu en kısa sürede Meclis gündemine taşıyacağım” diyen CHP’li Yılmazkaya, Yaşanan intihar olaylarının altındaki gereçlerin araştırılması ve gerekli çözümün bulunması adına Meclis Başkanlığına araştırma önergesi vereceğini ifade etti.

Yorumlar (0)