CHP'li Yılmazkaya: ''AKP hükümeti medyayı fişliyor''

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının BirGün ve Evrensel çalışanlarının basın kartlarını iptal etmesini eleştiren CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının “Cumhurbaşkanlığı Fişleme Başkanlığı” olarak adının değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Vekil Haberleri 25.01.2020, 10:14
CHP'li Yılmazkaya: ''AKP hükümeti medyayı fişliyor''

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, BirGün ve Evrensel gazeteleri çalışanlarının basın kartlarının iptali üzerine: “Haber alma ve yayma özgürlüğünün etkili aracı olan, farklı görüşlerin seslendirilmesine olanak sağlayan basın, uzlaşma ve özgürlükler rejimi demokrasinin temel kurumlarından biridir. AKP, özgür basının sesi olan Evrensel ve BirGün Gazetelerindeki emekçi basın mensuplarının kartlarına el koyarak susturmayı hedeflemektedir” diyen Yılmazkaya, “AKP İktidarı son 18 yılda basın yayın organlarını ve basın emekçilerini baskı altına alarak açık hedef haline getirmiş, onlarca gazeteciyi kovdurmuş, yüzlerce çalışanı her şeyden korkar hale getirmiş ve medya tekelleri kurdurmuş bir politika izledi. En son sarayın istemediği haberleri yapan gazetecilerin fişlenerek basın kartlarına el konulması basın özgürlüğünün idam fermanı olarak görülmelidir” dedi. 

“Demokrasilerin olmazsa olmazı sansürsüz, hür basındır” diyen Yılmazkaya,  “Halkın haber alma özgürlüğünün önüne konulacak her türlü engel, özünde sansür demektir. Maalesef düşünce özgürlüğünün takipçisi olup baskılara boyun eğmemek AKP İktidarıyla günümüzde bir hayal olmuş” ifadelerini kullandı. 

AKP HÜKÜMETİ MEDYAYI FİŞLİYOR

“Doğru ve yansız haberlerle bilgilendirilen kamuoyunun, dünya ve ülke sorunlarına duyarlı olması, geleceğe ilişkin kararlarda söz hakkının bulunması, özgür bir ortamda tepkisini dile getirebilmesi demokrasiye işlerlik kazanır. Bu yönüyle yansız ve özgür basın, demokrasinin sağlıklı temeller üzerinde yükselmesinde vazgeçilmez ögedir” diyen Yılmazkaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Ama görüyoruz ki AKP tüm bu zor şartlara rağmen, iktidarın değil, halkın kalemi” olan doğru ve tarafsız bir medyayı fişlemekte basın kartlarına el koymaktadır. BirGün ve Evrensel Gazetelerine yapılan bu fişlemeler, kalemini onuruyla kullanan basın emekçilerini yok etmek ten başka bir şey değildir.” 

Yorumlar (0)