CHP'li vekil Zeybek: Öğretmenlerimize 24 Kasım'da 1'er maaş ikramiye verilmelidir

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “Bilgi çağının yaşandığı günümüzde, teknoloji alanındaki hızlı gelişim ve değişimler, internet aracılığıyla bilgilerin hızlıca global olarak paylaşılması ve edinilmesi, eğitimin önemini ve verimliliğini daha da önemli kılmaktadır. Eğitim, gelişmenin, değişen koşullara uyum sağlamanın ve çağdaşlaşmanın vazgeçilmez koşuludur.

Vekil Haberleri 23.11.2020, 11:44 23.11.2020, 11:47
CHP'li vekil Zeybek: Öğretmenlerimize 24 Kasım'da 1'er maaş ikramiye verilmelidir

CHP'li vekil Zeybek'in o konuşması.

Eğitimde kitap önemlidir, binalar, tesisler önemlidir ama asıl önemli olan kaliteli iyi yetişmiş zihni berrak, aydınlık öğretmenlerimizdir. Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre ülkemizde 1.117.686 öğretmenimiz görev yapmakta bu sayının 101.730’u sözleşmeli geri kalan rakam ise kadrolu öğretmenlerimizdir.

Öğretmenler gününde, bildik ezber cümleler kurmak yerine, kalkınmamıza ve medeniyete güçlü katkılar sunacak nesilleri yetiştirmek için bu denli önemli olan öğretmenlerimize, gerçek değerleri verilmeli ve sorunları biran önce çözülmelidir. Bu çerçevede özetle yapılması gerekenler:

Öğretmenler Meslek Kanunu çıkartılmalıdır.

Öğretmenlerimize kendilerini ve ailelerini rahatça geçindirebilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri, insan onuruna yakışır bir ücret verilmelidir. Hiçbir öğretmen, ek iş arayışına girmeden kendini ve öğrencilerini geliştirmeye odaklanmalı.

Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmelidir.

Öğretmenler arasında sözleşmeli ve kadrolu gibi anlamsız ayrıma son verilmelidir

Atama bekleyen binlerce öğretmen adayının ataması gerçekleştirilerek eğitimin kalitesi artırılmalı, öğretmenlik istenilen bir meslek olmalıdır.

Öğretmenlere 24 Kasım Öğretmenler Gününde 1’er maaş ikramiye verilmelidir.

18 yıllık iktidarlarında ülkeyi her alanda tarumar eden tek adam Saray rejimi, eğitim-öğretim alanında eksik kaldıklarını, bu işi beceremediklerini itiraf etmişlerdir.

Her şeyin temeli eğitimse, aslında hiçbir işi beceremedikleri, her şeyi batırdıkları ortadadır. Bu sebepledir ki fikri iktidarınızı kuramadınız ve kuramayacaksınız. Cumhuriyetin yetiştirdiği, memleketin en ücra köşesinde bile ışık saçan, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı öğretmenlerimiz, Aziz Sancar’lar, Gazi Yaşargil’ler, Türkan Saylan’ lar, Yaşar Kemal’ler ve nicelerini yetiştirdiler, yetiştirmeye de devam ediyorlar.

Milletvekili Zeybek, “Sevgili öğretmenlerimiz, Ulu önder Atatürk’ün belirttiği üzere Cumhuriyet sizden "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller ister. Bu hedef ve umutla, aydınlık ve çağdaş nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerimizi saygıyla selamlıyor, 24 Kasım Öğretmenler gününüzü kutluyorum.” dedi.

Yorumlar (0)