CHP'li Vecdi Gündoğdu"Oksijen Fabrikası Çam Ormanlarımıza İhanet Etmeyin"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çevre Komisyonu Üyesi Kırklareli  Milletvekili Vecdi Gündoğdu,İklim değişikliği ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli'nin cevaplandırması için önerge sundu.

Vekil Haberleri 28.04.2021, 12:12 28.04.2021, 12:33
CHP'li Vecdi Gündoğdu"Oksijen Fabrikası Çam Ormanlarımıza İhanet Etmeyin"

CHP Milletvekili Vecdi Gündoğdu'nun önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

                                                                                                                                                                                Saygılarımla.

                                                                                                 Vecdi    GÜNDOĞDU

                                                                                                 Kırklareli  Milletvekili

                                                                                                 Çevre Komisyonu Üyesi

İklim değişikliği ile; sanayileşme, ormanların tahribatı, fosil yakıtların kullanılması, arazi kullanımındaki değişiklikler gibi insan faaliyetleri sebebiyle atmosfere salınan sera gazı miktarında kontrol edilemez bir artış yaşanmaktadır.

Bu etkilere ilave insan faaliyetleri sonucu doğanın rant uğruna akıldışı bir şekilde hoyratça kullanımı da devam etmektedir.

Ülkemizde yanlış politikalar ve anlayışlar sonucu soluduğumuz havanın kalitesi düşmekte, beslendiğimiz toprak hem azalmakta, hem de kirlenmektedir, sularımız çekilmekte ve su fakiri bir ülke olma yolunda ne yazık ki koşar adım ilerlenmektedir.

20 yıllık AKP hükümetlerinin bu hatalı politikalarından Trakya Bölgemiz ve Kırklareli İlimiz de ciddi anlamda zarar görmektedir.

Bu doğrultuda;

  1. Kırklareli'nin Kofçaz İlçesi Devletliağaç Köyü ile Edirne'nin Lalapaşa İlçesi arasında bulunan ormanlık bölgede başlatılan çam ormanlarımızdaki ağaç kesimi ve seyrekleştirme işlemleri yanlış, kontrolsüz ve iyileştirmeden uzak olup, neden zarar verici bir şekilde yapılmaktadır?

  1. Anılan bölgede seçilen bitki ve ağaç türleri bölge iklimi  ve koşulları değerlendirildiğinde doğru seçilmiş midir, seçilmedi ise bu konuda neler yapacaksınız?

  1. Anılan bölgede kesim ve seyreltme çalışmaları sonrasında kesim yapılan ağaç miktarı kadar yeni ekimler yapılmış mıdır, yapıldı ise seçilen bitki ve ağaç türleri nasıl belirlenmiştir?

Yorumlar (0)