CHP'li Vecdi Gündoğdu: “Ulusal Egemenlik, Ulusun Namusudur, Onurudur, Şerefidir”

CHP Kırklareli Milletvekili Tbmm Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu’nun “23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı” mesajı

Vekil Haberleri 22.04.2021, 11:14
CHP'li Vecdi Gündoğdu: “Ulusal Egemenlik, Ulusun Namusudur, Onurudur, Şerefidir”

23 Nisan 1920 Mustafa Kemal önderliğinde Milli Kurtuluş Savaşımızı yürütecek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihidir.

23 Nisan, bağımsız ve özgür bir Türkiye’nin temellerinin atıldığı, dönemin egemen güçlerine karşı verilen onurlu mücadelenin şanlı tarihidir.

 23 Nisan 1920 de halkın temsilcilerinden oluşan, halk egemenliğinin meşru organı TBMM, bir yandan ulusal kurtuluş savaşını yürütmüş, bir yandan da yeni, çağdaş bir rejimin temellerini atmıştır.

Bugün bizler; emperyalizme karşı verilen bağımsızlık savaşını, içerdeki çürümüş saltanata ve işbirlikçi mütareke hükümetlerine karşı verilen savaşımla birlikte yürüten ve zaferle sonuçlandıran bir ulusun torunları olarak bağımsızlık ve ulusal egemenlik mirasına titizlikle sahip çıkılması gereken bir süreci yaşamaktayız.

TBMM’nin varlık nedeninin, kuruluş felsefesinin uzağına düşülmesi halinde ülkeye ve halka telafisi mümkün olmayan zararlar verileceği asla ve asla unutulmamalıdır. 

Bu duygularla;

Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; geleceğimizi şekillendirecek, umutlarımız ve aydınlık yarınlarımız olan çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve özlemle anıyorum.

Yorumlar (0)