CHP'li Vecdi Gündoğdu: “Öyle bir yangın, öyle bir ateş ki hala yüreklerimizde yanmaya devam ediyor”

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, 2 Temmuz 1993 yılında Sivas`ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında gerçekleşen alçak saldırıların ve devamında Madımak Oteli`ne sığınan yurttaşlarımızın, aydınlarımızın, canlarımızın yakılarak öldürülmesinin yıl dönümünde yüreklerimiz yanmaya devam ediyor.

Vekil Haberleri 01.07.2021, 16:36
CHP'li Vecdi Gündoğdu: “Öyle bir yangın, öyle bir ateş ki hala yüreklerimizde yanmaya devam ediyor”

Gündoğdu, 28 yıl önce bugün ülkemizin tarihine kara bir leke olarak geçen Cumhuriyet ve laiklik düşmanı alçak saldırı; ülkemizin çağdaşlaşmasına, demokrasiye, laikliğe, barış içinde yaşamına yapılan bir saldırıdır.

Sivas Katliamı, farklı dillere, inançlara ve farklı kültürlere tahammül göstermeyenlerin, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü kardeşçe yaşama kararlılığına karşı gericilikle beslenen anlayışların gerçekleştirdiği bir insanlık suçudur.

Bizler, var oldukça Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde 2 Temmuz 1993’te Madımak ‘ta olduğu gibi ülkemizin aydınlık geleceğinin bir kez daha tehdit edilmesine asla izin vermeyeceğiz.

İnsanlık dışı eylemelere karşı her zaman kinleri yok edip, sevgimizi, kardeşliğimizi büyütecek, varlığımızı, birliğimizi ve dirliğimizi devam ettireceğiz.

Sivas Katliamının 28.yıl dönümünde; yaşamını kaybeden yazar, ozan ve aydınlarımızı, canlarımızı bir kez daha özlemle, saygıyla anıyor,

Alçak saldırının sorumlularını ve insan hak ve özgürlüklerini yok sayan çağdaşlaşma karşıtı tüm anlayışları şiddetle kınıyorum.

Yorumlar (0)