CHP'li Tığlı: Erdoğan’dan Torpilli Katarlı Çocuklar İstediği Fakülteye Girecek

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti Hükümeti arasında imzalanan “Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İşbirliği Protokolü” Cumhurbaşkanı’nın onayı ardından 25 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 4136 Sayılı Karar ile yürürlüğe girmiştir.

Vekil Haberleri 25.06.2021, 13:47
CHP'li Tığlı: Erdoğan’dan Torpilli Katarlı Çocuklar İstediği Fakülteye Girecek

 CHP'li Tığlı, Karara göre Katarlı öğrenciler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’na girmeden ülkemizde tıp, diş hekimliği, eczacılık, sağlık meslek yüksek okulu ve hemşirelik alanlarında ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim alabileceklerdir.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “AKP’nin Katar Hükümeti İle Yaptığı Anlaşma Türk Gençlerinin Eğitim Haklarına Yapılmış Saldırıdır” dedi.

27 Haziran 2021 Pazar günü yaklaşık 2 milyon 600 bin kişinin üniversiteye giriş sınavlarında ter dökeceğini dile getiren Tığlı, “binlerce yoksul gencimiz de ekonomik imkansızlıklar, ulaşım ve barınma imkânı olmadığı ya da YKS başvurusu yapamadığı için bu sınavlara katılamayacaktır. İktidarın Katar sevdası, Türk gençlerinin eğitim haklarına yapılmış yeni bir saldırıdır” dedi.

 

KATARLI ÖĞRENCİLERE SINAV OLMADAN TIP EĞİTİMİ

2 milyon 600 bin gencimizden sadece %’1’lik dilime girenlerin, bir Tıp Fakültesi’ne kayıt olabileceğini hatırlatan CHP’li Tığlı “üniversite sınavlarına 2 gün kala Katarlı gençlere tıp fakültelerinin, eczacılık fakültelerinin, diş hekimliği fakültelerinin kapısını açan iktidar, mezun olan, atanamayan, işsizlik ve yoksulluk nedeniyle intihar eden gençlere karşı zerre vicdan ve sorumluluk taşımadığını bir kere daha yedi düvele ilan ederek nasıl bir zihniyette olduğunu göstermiştir” dedi. 

 

Bu Protokol Akçeli İşlerin Sözleşmesidir

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Sermayenin ve iktidarın ihtiyaçları için ısrar edilen merkezi sınavlarla liselere geçiş sınavlarında olduğu gibi, yükseköğretime geçiş sınavlarında da gençlerimizi eşit şartlarda eğitim alma imkanından mahrum etmektedir. Anadolu’nun gencecik beyinleri bu ülkenin genç fidanları daha eğitim hayatında eşit olmayan şartlarda birbiriyle rekabet edip hayal kırıklığı yaşarken Katar’ın Erdoğan torpilli çocuklarına kazanılması en zor fakülteler sınavsız ve rekabetsiz sonuna kadar açılmaktadır. Pazar günü yapılacak sınav öncesi Resmî Gazete’de yayımlanan bu protokolü imzalayan iktidar ve bu karara onay veren Cumhurbaşkanı çocuklarımızın eğitim haklarını koruyamamıştır.  Tabi ki her ülkenin öğrencisi gelip ülkemizde eğitim alsın. Ama onlarda bizim çocuklarımız gibi sınavlara girsinler. Sınav olmadan bu ülkenin fakültelerine yerleştirilen her Katarlı öğrencinin arkasında AKP iktidarı ile Katar hükümetinin yaptığı akçeli işlerin sözleşmeleri vardır” dedi.

 

Yorumlar (0)