CHP'li Tanrıkulu, Sibel Ünli İçin Sordu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Cebinde 1 lirası kaldığı iddia edilen Sibel Ünli'nin intiharı ile ilgili olarak sorumluluğu bulunan İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Başlatılmışsa, güncel akıbeti nedir?" diye sordu.

Vekil Haberleri 06.01.2020, 09:45
CHP'li Tanrıkulu, Sibel Ünli İçin Sordu

Tanrıkulu'nun Meclis'e Sunduğu Soru Önergesi:

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

20 yaşındaki üniversite öğrencisi Sibel Ünli’nin borçları ve işsizlik nedeniyle intihar ettiği haberleri basına yansımıştır. Ünli’nin yemek yiyecek parasının dahi kalmadığı da yine basına yansıyan haberler arasındadır.

Bu bağlamda;

1.Sibel Ünli’nin Kredi ve Yurtlar Kurumuna olan borcu ve işsizlik nedeniyle intihar ettiği iddiaları doğru mudur?

2.İstanbul Üniversitesinin öğrencileri aç bırakan tek öğün uygulaması skandalı akabinde Sibel Ünli'nin yiyecek parası kalmayarak intihar etmesi göz önüne alındığında İstanbul Üniversitesi bu uygulamadan derhal vazgeçecek mıdır?

3.Cebinde 1 lirası kaldığı iddia edilen Sibel Ünli'nin intiharı ile ilgili olarak sorumluluğu bulunan İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Başlatılmışsa, güncel akıbeti nedir?

4.2020 yılı bütçesinden bütçesinden İstanbul Üniversitesine ayrılan tutar ne kadardır?

5.İstanbul Üniversitesi'nin 2015 - 2020 yılları arasında yıllar bazında 6 Ocak tarihi itibariyle bütçesinden harcadığı yemek ücreti ne kadardır?

6.Türkiye genelinde illere göre 6 Ocak 2020 tarihi itibariyle yemek bursu veren kaç üniversite bulunmaktadır? Bu üniversiteler hangileridir?

7.Yemek bursundan faydalanan toplam kaç öğrenci bulunmaktadır?

8.Çeşitli finansal sorunlarla başa çıkmak zorunda kalan öğrencilerin sağlıklı beslenebilmeleri amacıyla üniversitelerde verilen yemeklerin ücretsiz hale getirilmesi için başlatılmış bir çalışma bulunmakta mıdır?

9.Öğrencilerin maddi sorun ve kaygılarının en aza çekilmesi için öğrenim kredilerine ait borçların silinmesi, faizlerin kaldırılması gibi sunulan çeşitli çözüm önerilerinin ilgili Bakanlığın gündemine alınmamasının gerekçesi nedir?
 

Yorumlar (0)