CHP'li Şevkin:Demokrasinin kalesi CHP 99 yaşında...

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, demokrasinin kalesi CHP’nin 99. kuruluş yıldönümünü onur ve gururla kutladı

Vekil Haberleri 08.09.2022, 09:34
CHP'li Şevkin:Demokrasinin kalesi CHP 99 yaşında...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kurtuluş ve kuruluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 99. kuruluş yıldönümünü onurla, gururla kutladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ebedi Başkomutan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Benim iki büyük eserim var. Biri Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” sözünü hatırlatan Dr. Şevkin, Türkiye’nin kuruluşunda önemli bir misyon edinen demokrasinin kalesi CHP ile Türkiye’nin yine aydınlık günler yaşayacağını vurguladı.
“CHP, UMUDUN PARTİSİDİR”
CHP’nin ezilenlerin, ötekileştirilmeye çalışanların, kula kulluk etmeyenlerin ve Türkiye’nin çağdaş geleceğine dair umut taşıyanların partisi olduğuna işaret eden Dr. Şevkin, “CHP, kurulduğu 9 Eylül 1923 yılından bu yana Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız, ilerici, laik, demokratik ve hukuk kuralları çerçevesinden çıkmayan bir yapıda sonsuza dek yaşaması için mücadele eden bir partidir. Partimiz CHP, bugün de Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde ülkemizin Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda, ilke ve devrimleri ışığında ilerlemesi için tavizsiz bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. CHP çatısı altında halkımıza hizmet etmekten onur duyuyoruz” diye konuştu.
“GURURLUYUZ”
CHP’nin bireysellikten uzak, toplumsal ve ulusal kaygılarla hareket ettiğini kaydeden Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 6 ok ilkeleri etrafında siyaset yapmaktan duyduğu gururu paylaştı.
Atatürk’ün yokluk, yoksulluk ve kuşatılmışlığa rağmen asla umutsuz olmadığını ve küllerinden doğan yeni bir Cumhuriyet kurduğunu anımsatan, Cumhuriyet’le birlikte gururla anlattığı CHP’yi de Türkiye’ye bir eser olarak bıraktığını kaydeden Dr. Şevkin, “Ülkemizin çağdaş yarınları için halkımızı partimiz etrafında birleşmeye çağırıyorum. Bize katılın” diye konuştu.
“DÜŞÜNCEYE PRANGA VURAN ZİHNİYETE GEÇİT YOK”
CHP’nin dil, din, renk, mezhep ayırmaksızın tüm kültürleri, tüm insanları kucaklayan bir yapıyla iktidara hazır ve Türkiye’nin sigortası konumunda olduğunu ifade eden Dr. Şevkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dürüst, samimi, güvenilir bir yapıyla halkın umudu haline gelen bir lider olduğuna işaret etti.
Dr. Müzeyyen Şevkin, mevcut iktidarın milleti isyan ettiren baskı politikalarına, sindirme operasyonlarına, düşünceye pranga vuran zihniyetine geçit vermeyeceklerini, laik, demokratik, sosyal ve adil bir hukuk devletinin yeniden CHP ile inşa edileceğini söyledi.
TEŞEKKÜR ETTİ
Dr. Şevkin, “Türkiye’nin sigortası partimizin 99. Kuruluş yıldönümünü onur ve gururla kutlar, kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı ve minnetle anar, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere Genel Başkan Yardımcılarımıza, Parti Meclisi (PM) üyelerimize, milletvekillerimize, tüm parti yöneticilerimize, tüm il, ilçe, kadın ve gençlik örgütlerimize, partimiz bünyesinde halka hizmeti ilke edinen belediye başkanlarımıza,  belediye meclis üyelerimize, ilçe, belde, köy ve mahalle temsilcilerimize, sevgi, saygı ve şükranlarımı sunarım” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)