CHP'li Şevkin, köylülerin 72 yıllık hak mücadelesi Meclis'e taşındı

Dr. Şevkin, “Yıllar geçmesine rağmen bu sorun çözülmemiş, âdeta kangrene dönüşmüştür; hak sahipleri tapularına kavuşamamıştır” dedi.

Vekil Haberleri 18.11.2022, 10:47
CHP'li Şevkin, köylülerin 72 yıllık hak mücadelesi Meclis'e taşındı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Seyhan Nehri sağ ve sol sahilinde 72 yıl önce gerçekleşen sel afeti nedeniyle evlerini boşaltmak zorunda kalan köylülerin tapu sorununu meclise taşıdı.


RAYİÇ BEDEL MUAMMASI!
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuşan Dr. Şevkin, Dervişler, Mürseloğlu, Salmanbeyli, Karayusuflu, Yalmanlı, Hadırlı, Damlapınar, Gümüşyazı ve Karaahmetli köylülerine, mecliste; Devlet Su İşleri tarafından tahsis edilen arazilerin mülkiyetinin verilme kararının alındığını hatırlattı. Adana'da oluşturulan bir komisyon marifetiyle bir rayiç bedel oluşturulduğunu ancak hak sahiplerinin ekonomik kriz ve yoksulluk nedeniyle bu rayiç bedeli ödeyemez olduklarını söyleyen Dr. Şevkin, “Yıllar geçmesine rağmen bu sorun çözülmemiş, âdeta kangrene dönüşmüştür; hak sahipleri tapularına kavuşamamıştır” dedi.


HÜKÜMETE SESLENDİ!
Köylülerin sorununun çözümünü isteyen Dr. Şevkin, “Konuyu Hükümetin dikkatine sunuyor, vatandaşın çözüm talebini duyun diyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)