CHP'li Mustafa Adıgüzel: 3 Hafta önce temel attılar, 1 hafta sonra ihalesi yapılacak!

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Ordu'da fıkra gibi bir olayı ortaya çıkardı. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin henüz ihalesi yapılmamış yere temel atma töreni düzenlediğini açığa çıkardı. Adıgüzel tesisin temelinin atıldığı yerde yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

Vekil Haberleri 12.08.2022, 11:13
CHP'li Mustafa Adıgüzel: 3 Hafta önce temel attılar, 1 hafta sonra ihalesi yapılacak!

“Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin, Perşembe ilçesinde 19 Temmuz'da temelini attığı aktif karbon üretim tesisi planlanan yerdeyiz. O tarihte temel atılırken şunu söylemiştik; buranın ihalesi 8 Temmuz’da iptal edilmişti. Yani siz ihalesi iptal olan bir yere temel atıyorsunuz. O yüzden bu bir temel atma töreni değil yalan atma törenidir. Bu bir ihaleye fesat karıştırma törenidir. O gün buraya topladığınız protokole ve halka ayıp ediyorsunuz, yalan konuşuyorsunuz. Bunları söylemiştim. Hatta o gün bu temeli attırdığınız kişiye ihaleyi sonradan mı vereceksiniz diye sormuştum.

Aynı dediğimiz gibi oldu. Buranın ihalesi 19 Ağustos tarihine yani bir hafta sonraya ilana çıkıldı. Yani 3 hafta önce temeli atılan yerin ihalesine bir hafta sonra çıkacaklar. Önce işi veriyorlar arkasından ihaleye çıkıyorlar. İşin sahibi belli ihale de prosedür olarak yapılıyor. Öyle yapmayın açıkça ihalesiz bir şekilde istediğinizi ulufe gibi dağıtın. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde çadır tiyatrosu devam etmektedir. Halkla alay edilmektedir. Biz bu olayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi ile sorduk henüz bir cevap gelmemiştir. Bu durum, hükümetin "siz gereğini yapın arkadan biz mevzuatı yetiştiririz" zihniyetinin aynısıdır. Daha önce ihalesi iptal edilen yerin temel atma töreninden bir ay sonra ihalesi yapılacaktır. Bu durumu Ordu halkının takdirine sunuyorum.

Sonuç olarak,

8 Temmuz’da ihalesi iptal edilen tesise, 19 Temmuzda ihale yapılmadan temel atılmış, ihalesine ise temel atma töreninden 1 ay sonraya 19 Ağustos’a çıkılmıştır.”

Yorumlar (0)