CHP'li Mehmet Güzelmansur: 160 Bin Nüfuslu İlçede Hastane Yok

Hatay’ın 37 mahallesi, 160 bini aşkın nüfusu olan Defne ilçesinde devlet hastanesi bulunmuyor. En yakın devlet hastanesine 45-50 km mesafede olan ilçede hastalar yolda hayatını kaybediyor.

Vekil Haberleri 27.03.2021, 11:01
CHP'li Mehmet Güzelmansur: 160 Bin Nüfuslu İlçede Hastane Yok

Konuyu verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur “Defne’de yaşayan yurttaşlarımız sağlık hizmeti alabilmek için 45-50 km yol gitmek zorunda kalıyorlar. Bu yolu gidene kadar yaralı insanlar, kronik hastalığı olan insanlar, acil hastalar yolda hayatını kaybediyorlar” dedi.

Salgın döneminde diğer ilçelerdeki devlet hastanelerinin pandemi hastanesi olarak hizmet vermeye başlamasıyla Defneliler için sağlık hizmeti almanın imkânsızlaştığını aktaran CHP’li Güzelmansur “Özellikle son dönemde Defne’de devlet hastanesi ihtiyacı had safhaya ulaşmıştır” dedi.

DEFNE NEYİN CEZASINI ÇEKİYOR?

İktidarın yıllardır Defne’ye devlet hastanesi yapmama konusunda ısrar etmesi, yerel ve genel seçimlerde oylarını millet ittifakından yana kullanan ilçenin siyasi olarak cezalandırıldığı ihtimalini akıllara getiriyor.

CHP’li Güzelmansur da önergesinde Sağlık Bakanı’na “Bugün ülkemizde 20-30 bin nüfuslu ilçelere dahi devlet hastanesi yapılırken, Defne’nin devlet hastanesinden ısrarla mahrum bırakılması siyasi tercihi nedeniyle bir cezalandırma mıdır” diye sordu.

PARA MI YOK, YER Mİ YOK, NİYET Mİ YOK?

Defne devlet hastanesi ihtiyacını sürekli gündemde tutan, TBMM’de dile getiren, hatta Sağlık Bakanı ile görüşen Güzelmansur’un önergesinde yer verdiği diğer sorularsa şöyle:

  • 160 bini aşkın nüfusu olan Defne’ye şimdiye kadar bir devlet hastanesi yapılmamasının nedeni nedir?
  • İlçe statüsüne ulaştığı günden bugüne 9 yıllık zaman geçmesine rağmen, Defne’nin bir devlet hastanesinden yoksun olması kaynak yoluğuyla mı, yer yokluğuyla mı yoksa siyasi niyet yokluğuyla mı izah edilecektir?

Yorumlar (0)