CHP'li Karasu:Atatürk, "Uçurumun kenarında yıkık bir ülkeyi" saygın bir devlet haline getirmiştir

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Cumhuriyet'in kuruluşunun 96. yılı nedeniyle bir açıklama yaptı.

Vekil Haberleri 29.10.2019, 12:35
CHP'li Karasu:Atatürk, "Uçurumun kenarında yıkık bir ülkeyi" saygın bir devlet haline getirmiştir

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu yayımladığı bir açıklama ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutladı.

İşte CHP'li  o açıklaması:

Karasu mesajında, ‘’Bundan tam 96 yıl önce, Kurtuluş Savaşı’nda yedi düvele karşı kazanılan zaferin ardından Türk halkı, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bu topraklarda bir Cumhuriyet kurmayı başardı’’ derken, cumhuriyetin kurulduğu günden bu yana her türlü etnik ve dini kimlik üzerinde oluşturduğu yurttaşlık bilinci ile birleştirdiğini, her yurttaşın tebaa olmaktan çıkıp birey olduğunu kaydetti. 


Karasu, cumhuriyetin ardı ardına gelen devrimlerle esas anlamını kazandığını, sanayide tarımda ve toplumsal yaşamda atılan adımlarla cumhuriyetin geliştiğini söyledi. Karasu, ‘’1923 yılında kurulan cumhuriyetimiz, esas anlamını kuruluşundan sonra gelen atılım ve yeniliklerle kazanmış, genç Türkiye Cumhuriyeti üreten, çalışan, iktisadi ve idari olarak özgür bir ülke konumuna gelmiştir. 10 yılda 15 milyon genç yetiştirerek, ülkeyi demir ağlarla örerek ve sanayi hamlesiyle birlikte üretimde ve sosyal politikalarda cumhuriyet anlam kazanmış ve ilerlemiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Uçurumun kenarında yıkık bir ülke. Türlü düşmanlarla kanlı boğuşmalar. Ondan sonra, içerde ve dışarda saygı ile tanınan yeni vatan, yeni devlet. Ve bunları başarmak için aralıksız devrimler. İşte Türk Genel Devrimi’’ sözleriyle açıklamış olduğu üzere Türkiye Cumhuriyeti büyük fedakarlıkların ardından dünyanın her tarafında saygı ile tanınan bir devlet haline gelmiştir’’ ifadelerini kullandı. 


Karasu mesajı şöyle sürdürdü: 
‘’Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1 Kasım 1937’de TBMM’de, yapmış olduğu ve ‘Bizim devlet idaresindeki ana programımız, CHP programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, idarede ve siyasette bizi aydınlatıcı ana hatlardır’ diyerek tanımladığı kurucu partimizin her üyesi Atatürk’ün mirasına sonuna kadar sahip çıkacaktır.


Ulusumuzun en büyük bayramı olan Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi şükranla anıyorum.’’
 

Yorumlar (0)