banner773

CHP'li İrfan Kaplan: Hastanedeki tekniker sorununu gündeme taşıdı!

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, basına ve kamuoyuna yansıyan Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde anestezili emar çekilemediği, bu nedenle 7 yaş altındaki çocuklarda emar gerektiği durumlarda doktorların hastaları özel hastanelere yönlendirmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Vekil Haberleri 15.08.2022, 14:12
CHP'li İrfan Kaplan: Hastanedeki tekniker sorununu gündeme taşıdı!

Milletvekili Kaplan yaptığı yazılı açıklamada "Basına ve kamuoyuna yansıyan bilgilere göre Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde anestezili emar çekilemediği, bu nedenle 7 yaş altındaki çocuklarda emar gerektiği durumlarda doktorların hastaları özel hastanelere yönlendirildiği bilgisi var.

Bu duruma göre durumu iyi olmayan, gariban ailelerin çocukları nasıl emar çektirecek? Ekonomik kriz yüzünden temel gıdaya erişim bile zorlaşmışken sağlığa erişim iyice bitti. Yine aynı şekilde basına ve kamuoyuna yansıyan bilgilere göre bu hastanede anestezi teknikeri olmadığından çocuklar özel hastanelere yönlendiriliyor. Sosyal devlet sorumluluğu gereği sağlığa erişim tüm vatandaşların hakkıdır. Acilen Sağlık Bakanlığı'nın bu hastaneye anestezi tekniker ataması yaparak mağduriyet giderilmelidir.

Yorumlar (0)