CHP'li İlhan'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için mesajını yayımladı.

Vekil Haberleri 09.01.2020, 12:30
CHP'li İlhan'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

10 Ocak, yansız, objektif haber anlayışının üzerinin örtülmeye çalışıldığı ülkemizde; tüm yasaklama ve yargılamalara karşı direnerek, özgür iradesiyle halkın gerçek ve net bilgiler ışığında habere ulaşması için mesleğini icra etmeye çalışan basın emekçilerinin günüdür.

Ülkemizde, haberin kaynağına, aslına ulaşarak toplumun aydınlanması, doğru olanı görmesi için çalışma şartlarının zorluk ve güçlüklerine rağmen ayakta kalarak mesleklerini bütün şeffaflığıyla ortaya koymaya çalışan gazetecilerin, tüm medya organlarında hala özgür bir şekilde haber yapması engellenmek istenmekte ve düşüncelerini tarafsız bir şekilde ifade edebilmelerinin önü, haksız yargılamalarla kesilmeye çalışılmaktadır.

Gazetecilik; tarafsız, şeffaf, doğru ve ilkeli haber anlayışıyla icra edilen bir meslektir. Ancak mesleğini özgür bir şekilde ortaya koyarak gerçekleştirmek isteyen, farklı görüşlere sahip olsalar bile omuz omuza sahada çalışmalar yapan gazeteciler de uzunca bir süreden beri kendi meslektaşları ile karşı karşıya getirilmişler ve taraf olmak durumunda bırakılmışlardır.

Toplumun aydınlatılması, gerçek habere ulaşması için tüm yasaklara, haksızlıklara, adaletsizliklere ve baskılara karşı koyarak mesleğini icra etmeye çalışan basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.

Yorumlar (0)