CHP'li Hakverdi Bakan'a sordu:AKP’li kaç isim hakim ve savcı olarak görevlendirildi?

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi Yargı Reform Paketi mecliste görüşülürken hakim ve savcı seçimlerinde mülakat kriterlerini ve kaç AKP'li isimin hakim ve savcı yapıldığını yazılı soru önergesiyle meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 24.10.2019, 11:58
CHP'li Hakverdi Bakan'a sordu:AKP’li kaç isim hakim ve savcı olarak görevlendirildi?

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Adalet Bakanı Abdulhamit GÜL tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde kaç AKP'li isimin hakim ve savcı yapıldığını sordu.


İşte Hakverdi'nin o soru önergesi:


Bakanlığınız tarafından yargı reformu çalışmaları yürütülmektedir. Yargı sisteminde hakim ve savcıların rolü ve önemi gereğince hakim-savcıların seçiminin ne suretle olduğu, özellikle mülakat sisteminin objektif kriterlere dayanıp dayanmadığı aday seçiminde siyaset kurumu ve particiliğin önemli olup olmadığının tespiti gerekmektedir.

Objektif ve bilimsel kriterlere dayanmayan hiçbir kriterin adil olmayacağı, adaletin olmayacağı yerde de reformunun olmayacağı değerlendirilmektedir.

Bu çerçevede;

1-      2010 yılından bu tarihe kadar mesleğe kabul edilen hakim-savcı adaylarından mesleğe kabulden önce siyasi parti yöneticiliği yapmış, genel veya yerel seçimlerde aday olmuş hakim savcı var mıdır? Var ise halen görevde olanların sayısı kaçtır?   

2-      Mesleğe kabulden önce siyasi parti yöneticiliği yapmış, veya genel/yerel seçimlerde aday olmuş hakim savcılardan Adalet ve Kalkınma Partisi’ne üye olanların sayısı kaçtır?

3-      Mesleğe kabulden önce Adalet ve Kalkınma Partisi’ne üye olan hakim ve savcılar içerinde yüksek yargı organlarında görev yapmış veya yapmakta olan kaç kişi vardır? Bu kişiler yüksek yargı organları içerisinde hangi görevlerde bulunmuş veya bulunmaktadırlar?

Yorumlar (0)