CHP'li Gürsel Tekin: “Neymiş, millet işsizmiş”

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan 2021 işgücü istatistiklerini açıkladı. Sonuçları değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “TÜİK bile işsizlik artışını gizleyemezken, şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Neymiş, millet işsizmiş. İşsiz olarak dolaşanlara buyurun siz iş buluverin! Derse kimse şaşırmasın” dedi.

Vekil Haberleri 10.06.2021, 11:50
CHP'li Gürsel Tekin: “Neymiş, millet işsizmiş”

Tekin, “TÜİK’in bugün açıkladığı Nisan ayı verileri gösteriyor ki, Türk halkı artık resmen işsiz! 25 milyon icra dosyasının olduğunu, her dört kişiden birinin borçlu olduğu, bunun yüzde 65’nin ihtiyaç kredisi ve kredi kartından kaynaklandığı, istihdamın yüzde 55’ini sırtlayan hizmet sektörünün 1,5 yıldır neredeyse kapalı olduğu bir ortamda nasıl bir sonuç çıkabilirdi ki? Dedi

AKP’nin kötü yönetiminin bedelini, halkın enflasyon rakamları altında ezilerek ve işsiz kalarak ödediğini ifade eden Tekin “iktidar, milletin gerçek rakamları konuşmak yerine, suni rakamlarla Türkiye'yi yönetmekten vazgeçmeli. Vatandaşın ekmek bulmakta zorlandığı, işinden aşından olduğu bir dönemde, Türkiye ekonomisinin yüzde 7 büyüdüğü açıklayanlara bu sonucu hatırlatmak isterim.” Neremiz büyüdü? Dedi.

Tekin açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Nisan ayında İşsizlik 13,9 seviyesinde gerçekleşti. Önümüzdeki aylarda bu sayı daha da artacak. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 4 milyon 511 bin kişi olarak açıklandı. Genç işsizlik oranı yüzde 25,6 olarak belirlendi. Manzara son derece karanlık. Gidişat da öyle gösteriyor ki durum bundan sonra daha da kötüleşecek. Ülkedeki asıl beka sorunu işsiz gençlerdir. Bu durum toplumum kanayan bir yarası olmaya, can yakıcı olmaya devam edecek. İşsizlik kronik hale geldi, vatandaşın mutfakta tenceresi kaynamıyor. Türkiye’de büyüyen tek bir kesim var. Beton Lobosi” dedi.

 

Yorumlar (0)