CHP'li Gürer: “Gazilerimiz; Ulusumuzun gurur kaynağıdır”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 19 Eylül Gaziler Günü Niğde il merkezi ve Bor’da Gaziler günü kutlamalarına katıldı.

Vekil Haberleri 19.09.2021, 13:21
CHP'li Gürer: “Gazilerimiz; Ulusumuzun gurur kaynağıdır”

Gürer gazilerimizin, yurtseverlikleriyle tüm dünyaya örnek olduğunu belirterek, “Nice kahramanlıklar, nice zaferler ve destanlarla dolu tarihimize adlarını altın harflerle yazdıran gazilerimiz, ulusumuzun gurur kaynağıdır” dedi. 

 GÜRER’İN GAZİLER GÜNÜ MESAJI 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sakarya Meydan Muharebesini kazandığı 1921 yılının 19 Eylül günü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Paşa’ya gazi unvanı ve mareşallik rütbesini verdiğini anımsattı. 

CANLARINI HİÇE SAYDILAR 

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını hiçe sayan, şehitlerimiz ve gazilerimizin fedakârlıkları sayesinde, Ulusumuzun tarih boyunca, dünyada eşi benzeri görülmemiş kahramanlıklara imza attığını belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlıkları ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşayacağını söyledi. 

ONLAR İÇİN NE YAPSAK AZDIR 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz için ne yapsak azdır.  En azından onların bilinen  sorunlarını çözümü  sağlanmalıdır” dedi. 

 BÜYÜK ÖNDER’E GAZİ UNVANI VERİLİŞİNİN 100’ÜNCÜ YILDÖNÜMÜ 

Kurtuluş mücadelemizin başkahramanı,  önderimiz, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e gazi unvanının verilişinin 100’üncü yıldönümünde, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, vatan uğruna gazi olan tüm kahramanlarla gurur duyduklarını belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ebediyete intikal eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Hayatta olan gazilerimize ve şehitlerimizin yakınlarına minnet ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

 

Yorumlar (0)