CHP'Lİ GÜNDOĞDU: TÜRKİYE VE KIRKLARELİ DEPREME HAZIR MI?

CHP Çevre Komisyonu Üyesi ve Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 31.10.2019, 16:35
CHP'Lİ GÜNDOĞDU: TÜRKİYE VE KIRKLARELİ DEPREME HAZIR MI?

Gündoğdu'nun TBMM'ye sunduğu 3 adet soru önergesi şöyle:

17 Ağustos 1999'da saat 03.02'de 7,4 büyüklüğünde meydana gelen ve 45 saniye süren Marmara Depremi, Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Düzce ve Yalova'da yıkıma yol açtı. Depremde 17 bin 480 kişi yaşamını kaybetti, 43 bin 953 kişi yaralandı. Yaklaşık 200 bin kişinin evsiz kaldığı, 66 bin 441 konut ve 10 bin 901 iş yerinin yıkıldığı depremden, 16 milyona yakın kişi değişik düzeylerde etkilendi ve yaklaşık 20 milyar dolar ekonomik kayba neden oldu.


Afet sonucu ne yazık ki, birçok kamu binamız ya yıkılmış, ya ciddi hasarlar görmüş ya da kullanılamaz duruma gelmiştir. Ülkemizde çeşitli zamanlarda meydana gelmiş doğal afetler sonucu toplum olarak aldığımız dersler, bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla, tedbirlerle ortaya çıkmaktadır. Ülkemizin yaşadığı bu acı olayların yani doğal afetlerin zararlarının en aza indirilmesi amacıyla öncelikle Bakanlığınıza ciddi görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Bu doğrultuda;

1-Kırklareli ilimizdeki tüm kamu binalarında; okullarımızda, hastanelerimizde, askeri binalarımızda, camilerimizde depreme dayanıklılık tespiti yapılmış mıdır, yapıldı ise sonuçları nelerdir, yapılmadı ise ne zaman yapılacaktır?
2-Kırklareli ilimizde deprem toplanma alanlarının durumu, ulaşım, sağlık hizmetleri, beslenme gibi yönlerden amacına uygun olup olmadığı konusunda çalışmalar tamamlanmış mıdır, tamamlanmadı ise ne zaman tamamlanacaktır?
3-Acil ve hayati tedbirler kapsamında depreme karşı güvenilir tüm kamu binalarının yerleşkelerinin afet anında toplanma alanları olarak belirlenmesi konusunda çalışmalarınız var mı?

Yorumlar (0)