CHP'li Göker'in Dünya İnsan Hakları Mesajı

İnsan Hakları Günü her yıl, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin BM Genel Kurulu tarafından 1948 yılında kabul edildiği gün olan 10 Aralık tarihinde kutlanmaktadır. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabulünün üzerinden geçen 71 yıl boyunca eşitlikçi, özgürlükçü, insan ve birey odaklı bir toplumsal düzen kurulması bütün insanlığın ortak özlem ve beklentisidir.

Vekil Haberleri 09.12.2019, 17:30
CHP'li Göker'in Dünya İnsan Hakları Mesajı

Ancak bugün dünyada ve ülkemizde pek çok insan hakkı ihlalleri yaşanmaktadır. Yaşam Hakkının en önemli insan hakkı olduğu tüm dünya ülkeleri tarafından unutulmuştur. Ülkemizin insan hakları karnesi de pek başarılı değildir. Türkiye bugün demokrasi ve özgürlüklerin hızla yok edildiği, kısmen özgür ülkeler arasında yer almaktadır. Her türlü hakkın teminatı olan adalet sistemi bugün ülkemizde siyasetin aracı haline gelmiş ve insanlarımızın adalete olan güveni sarsılmıştır. İnsan haklarının vazgeçilmez koşulu olan kadın-erkek eşitliğinde ülkemiz hep son sıralarda yer almaktadır. Bugünkü iktidar kadına karşı şiddeti bir türlü önleyememektedir.

Türkiye'de bugün düşünce, ifade, inanç, haberleşme, toplanma, haber alma, eğitim ve basın özgürlükleri dâhil bütün insan hakları baskı altındadır. AKP İktidarı, kendisine eleştiri getiren her kesimi tehdit olarak gördüğü için gazetecileri, yazarları, öğrencileri ve bilim insanlarını dışlamaktan çekinmemektedir.

Tüm bu olumsuz gidişata rağmen, ülkemizde ve dünyada tüm insanlığa mutluluğun, huzurun ve barışın hakim olduğu bir dünya dileklerimle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum.

Yorumlar (0)