banner773

CHP'li Gaytancıoğlu: Çiftçiye Gelince Mi Para Bitiyor?

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM’de çiftçinin 2018 yılına ait olan hala ödenmeyen destekleme alacaklarını gündeme getirdi.

Vekil Haberleri 24.10.2019, 15:10
CHP'li Gaytancıoğlu: Çiftçiye Gelince Mi Para Bitiyor?

Doç. Dr. Gaytancıoğlu yandaşa gelince para bulunduğunu ama sıra çiftçiye, emekçiye, emekliye gelince para bulunmadığını belirtti. AKP’nin çiftçinin yasal hakkını bile vermediğini buna karşılık milyarlarca lirayı yandaşlara,
betona yatırdığını ifade eden Doç. Dr. Gaytancıoğlu “AKP’ye üretim dediğiniz zaman adeta kaçıyor ama bina, beton dediğiniz zaman coşuyor. Türk çiftçisini, Türk tarımını desteklemek bu kadar mı zor? Biz Türk tarımı, Türk çiftçisi dedikçe AKP ‘dağ yandı bitti kül oldu’ tekerlemesini söylüyor” dedi.

"AMA ARTIK SİZ SIFIRLANACAKSINIZ"

Daha geçtiğimiz günlerde AKP’nin yandaş müteahhitleri kurtarmak için milyarlarca lira hazineden para aktardığını dile getiren CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Gaytancıoğlu Tarım Bakanına yakında 2020 bütçesini mecliste görüşeceklerini oysa hükümetin daha 2018 yılına ait buzağı destekleri ve sertifikalı tohumluk destekleri ödenmediğini hatırlatarak şunları söyledi: “Yandaşlara gelince para buluyorsunuz, konut kredisi faizlerini düşürüyorsunuz; çiftçiye gelince çiftçinin ne kadar borçlu olduğunu bildiğiniz hâlde desteğini bile ödemiyorsunuz. Bu nasıl ciddiyetsizlik? Ondan sonra 'Türkiye tarımı çöküyor' dediğimizde ‘Bizi çok acımasızca eleştiriyorsunuz’ diyorsunuz. Siz hiç hayvan baktınız mı? Tarlada tohum ektiniz mi? Neden çiftçinin hak ettiği desteği ödemiyorsunuz? Çiftçiye gelince para mı bitiyor? Tabii, aklınız fikriniz ithalatçıya para kazandırmak. Tek bildiğiniz iş, gümrük vergilerini sıfırlamak ama artık siz sıfırlanacaksınız.”

Yorumlar (0)