CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi: Turkuaz tabloya aşıları ekleyin

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi her 10 yurttaştan 7’sinin aşısız olduğunu ortaya koyarak, “Bir can bile yitirmemek adına vakit geçirmeden her akşam turkuaz tabloda Türkiye’nin aşı tablosunu da açıklayınız” dedi.

Vekil Haberleri 10.06.2021, 09:01
CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi: Turkuaz tabloya aşıları ekleyin

CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi yaptığı yazılı açıklama ile Sağlık Bakanını şeffaf olmaya çağırdı.

 

10 yurttaştan 7’si aşısız

CHP’li Akkuş İlgezdi, günde ortalama 190 bin kişinin aşılanabildiğini ifade ederek, “Bugüne kadar sadece 13 milyon vatandaşımıza çift doz aşı yapılabildi. Kısacası şu ana kadar her 10 yurttaşımızdan 7’si aşı olmadı” diye konuştu.

 

Hükümetin yaptığı hatalar zincirinin ağır bir bedeli  olduğunu kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Yurttaşlarımız bu bedeli canlarıyla ödüyor. Can kayıplarını en aza indirmek ve tünelin ucunda ışığı görebilmek için şeffaf bir salgın yönetimine ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu.

 

Sağlık Bakanlığına çağrıda bulunan CHP’li Akkuş İlgezdi, “Hangi tarihlerde, hangi aşıdan ne kadar doz teslim alacağımızı acilen kamuoyuyla paylaşınız. Türkiye’de hangi aşıdan, hangi şehirde, kaç doz olduğunu günlük olarak açıklayınız” dedi.

 

Günü değil hayatı kurtarmak için çalışın

Gamze Akkuş İlgezdi, “24 saat içinde hangi aşıdan, kaç doz yapıldığını belirtiniz. Gün içinde randevusu olduğu haldeaşı yaptırmayanların sayısını açıklayınız. Aşılananların ve randevusu olduğu halde aşı yaptırmayanların yaş gruplarınımeslek dallarını açıklayınız.  Aşılarla ilgili bilgi kirliliğine izin vermemek adına aşılandığı halde hastalananların sayısını, bunlardan hastaneye yatanları ve yoğun bakıma alınanları günlük açıklayınız.   Kısacası günü değil, hayatları kurtarmak için sorumluluğunuzun gereğini yerine getiriniz” diye konuştu.   

Yorumlar (0)