CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi: Katar’a eğitim ayrıcalığı adeta bir kapitülasyon

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Katarlılara sınavsız tıp eğitimi hakkı tanıyan protokole sert tepki göstererek, “Katarlılara tanınan bu imtiyaz adeta bir kapitülasyondur” dedi.

Vekil Haberleri 25.06.2021, 12:08
CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi: Katar’a eğitim ayrıcalığı adeta bir kapitülasyon

Bugün (25 Haziran 2021) Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Türkiye ile Katar arasında “Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İşbirliği” Protokolü ile Katarlı gençlerin sınava girmeden Türkiye’de tıp, diş hekimliği, eczacılık sağlık meslek yüksek okulu, hemşirelik alanlarında ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim alabilecek.

CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, yapılan protokolün ülkemizin gençleri için büyük haksızlık olduğunu ortaya koyarak, “Öncelikle Katar’a böyle bir ayrıcalık tanınmasını asla kabul etmiyoruz. Bizim gençlerimiz sınavlarda ter dökerken, insan hayatını ilgilendiren böyle önemli bölümlere sınav şartı olmadan Katarlıların girişinin sağlanması çifte standarttır” diye konuştu.

Tek adam sisteminin çarpık sonucu

Konu hakkında çıkan haberlere rağmen böylesine önemli bir konuda yetkililerin açıklama yapmamasını eleştiren CHP’li Akkuş İlgezdi, “Konu hakkında Sağlık Bakanlığının da YÖK’ün de bilgisi yoktur. Böyle bir protokol bu iki kurumdan da gizlenmiş midir? Bu tek adam sisteminin çarpık sonucudur. Milyonlarca gencin kaderini tek bir kişiye emanet ederseniz, denge denetim mekanizmasını devre dışı bırakırsanız ülkenin geleceğini karartırsınız. Devletin kurumlarının birbirinden habersiz bu tip kararlar alması Türkiye’deki çürümenin en açık göstergesidir” açıklamasında bulundu.

Yabancı öğrenciler ülkemizde üniversiteye girebilmesi için şartların belli olduğunu kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “yabancı öğrenciler YÖS’ten yeterli puan alarak eğitim alabilmektedirler. Katarlılara tanınan bu imtiyaz adeta bir kapitülasyondur” dedi. 

Yorumlar (0)