CHP'li Durmaz:"30 Ağustos, Emperyalizme Karşı Verilmiş Şanlı Mücadeledir…"

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.  

Vekil Haberleri 30.08.2022, 14:03
CHP'li Durmaz:"30 Ağustos, Emperyalizme Karşı Verilmiş Şanlı Mücadeledir…"

İşte Kadim Durmaz'ın o açıklaması:


30 Ağustos,  emperyalizme karşı verilmiş şanlı   mücadeledir…
30 Ağustos kendi selametini memleketi uğruna feda eden vatan evlatlarının zaferidir:
“Hattı müdafaa yoktur, sathı  müdafaa vardır. O satıh , bütün vatandır. Vatanın , her karış toprağı , vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça, terk olunamaz. 

100 yıl önce “zafer benimdir” şiarıyla yola çıkan bir ulusun azim ve kararlılığı , 30 Ağustos zaferinin en büyük teminatı olmuştur. Cumhuriyetin ve demokrasimizin temelleri bu zaferle sağlamlaşmış, ve bağımsızlık meşalesi nesilden nesile aktarılmıştır.  
Egemenliğimizi, kayıtsız şartsız bağımsızlığımızı ve ebedi varlığımızı teminat altına alan 30 Ağustos Zaferi, Milletimizin bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya kanıtlamıştır. Bu zaferle ölümsüz Cumhuriyetin gerçeği tarih sayfasına çelik kalemlerle kazınmıştır.
Kurtuluş Güneşi 30 Ağustos’ta Doğacaktır
Tarihi şanlı zaferlerle dolu yüce milletimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında gösterdiği büyük kahramanlıklarla vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik ruhu ile verdiği muhteşem bir mücadele ile büyük zaferi kazanmış ve bize bu güzel vatanımızı, Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyetini emanet etmiştir.
Bizler bu emanete canımız pahasına sahip çıkmak; bağımsızlığımıza ve Cumhuriyet değerlerine kastedenlere karşı birlik ve berberlik ruhu içinde içinde olmak zorundayız.
Büyük Zaferin 100. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin değerlerinin vazgeçilmez olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.
Özgürlük VE bağımsızlığımızdan  vazgeçmeden, hak, hukuk ve adalet diyerek Cumhuriyetimize yakışır şekilde eşitlik ve   demokrasinin hakim olduğu bir ülke için canla başla aydınlık geleceğe  yürüyoruz. 
Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Yorumlar (0)