CHP'Lİ DURMAZ:3 MART DEVRİM YASALARI YOLUMUZU AYDINLATIYOR!

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz’ın 3 Mart Devrim Yasalarının kabulünün 99 . Yılında bir basın açıklaması yaptı.

Vekil Haberleri 03.03.2023, 13:00
CHP'Lİ DURMAZ:3 MART DEVRİM YASALARI YOLUMUZU AYDINLATIYOR!

İşte CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz’ın 3 Mart Devrim Yasalarının kabulünün 99 . Yılında yaptığı açıklama:

 

“Laiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Tüm yurttaşların vicdan, ibadet ve din özgürlüğü de demektir” Mustafa Kemal Atatürk

Bugün; modern ve laik Cumhuriyetin yol haritası, çağdaş ve demokratik Türkiye’nin en önemli adımlarından biri olan 3 Mart Devrim Yasaları’nın kabul edilişinin 99.yılı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 3 Mart 1924 tarihinde kabul edilen üç yasa, hukuk devletinin temeli ve Cumhuriyet’in yol haritası niteliğindedir.

Bu üç yasa ile ikili hukuk ve ikili eğitim sisteminin yanı sıra hilafet de kaldırılarak demokratik, laik hukuk devleti yolunda en büyük adım atılmıştır.

Bilinsin ki; bu üç temel devrimle yola çıktığımız Laik Türkiye Cumhuriyeti sahipsiz değildir, bizler Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, eşitlikten, özgürlüklerden ve demokrasiden asla vaz geçmeyeceğiz.

Yaşadığımız şu zor günlerde milletimizin birlik ve beraberliğinin her türlü zorluğu aşacağını bir kez daha gördük. Bugün ülkemizdeki her türlü milli varlığı, Cumhuriyet değerlerini talan eden anlayışa karşı yolumuz aydınlık yoludur!

Az kaldı bu karanlığı aşacağız!!!

3 Mart Devrim Yasaları’nın kabulünü Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığıyla kutluyor; devrimlerin mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yol arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum.”

Yorumlar (0)