CHP'li Cengiz Gökçel, Mısır fiyatı maliyetini kurtarmıyor, destek yok!

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mısırın TMO alım fiyatı kilogram başına 5,7 TL olarak açıklandı. Geçtiğimiz hafta hasadı başlayan mısırın TMO alım fiyatı üreticiyi memnun etmedi dedi.

Vekil Haberleri 25.08.2022, 14:21
CHP'li Cengiz Gökçel, Mısır fiyatı maliyetini kurtarmıyor, destek yok!

 CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan mısır alım fiyatını eleştirdi.TMO’nun mısır alım fiyatının maliyetlerin altında olduğunu kaydeden Gökçel, “5,5 - 6 TL’ye mal olan mısırın 5,7 TL’ye alınması mısır üreticisine yapılan en büyük hakarettir. Hala destek fiyatları belli değil” dedi.

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel, Geçtiğimiz hafta hasadı başlayan ve son kabin toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan TMO mısır alım fiyatlarını eleştirdi. CHP’li Gökçel, “Mısır üreticisi 2022 yılında 5,5 – 6TL’ye mal ettiği mısır için en az kilogram fiyatı için 7 lira alım fiyatı ve destek beklerken Cumhurbaşkanı mısır alım fiyatını açıkladı; 5,70 TL” dedi. CHP’li Gökçel, düşük alım fiyatının yanı sıra desteklerin de açıklanmadığının altını çizerek, “Ortada destek yok! Geçen hafta hasadı başlayan mısırın alım fiyatını bu hafta açıkladılar. Hala destek fiyatları belli değil. 5,5 - 6 TL’ye mal olan mısırın 5,7 TL’ye alınması mısır üreticisine yapılan en büyük hakarettir” dedi.

Mısır alım fiyatlarının TMO tarafından revize edilmesi gerektiğini vurgulayan Gökçel; “Buradan sesleniyorum; derhal bu fiyatı gözden geçirin en az 7 TL’ye TMO alım yapsın ve kilogramda 1 TL mısır üreticisine destek verilsin” diyerek TMO’nun alım fiyatına tepki gösterdi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TMO’nun düşük fiyat politikası sebebiyle üretimin azaldığını ve tarım topraklarının boş bırakıldığına dikkat çekti. Gökçel, “Destek verilsin ki arazilerimiz boş kalmasın, ihtiyacımız olan 8,5 milyon ton mısır kendi topraklarımızda kendi üreticilerimiz tarafından üretilsin” dedi.

Yorumlar (0)