banner773

CHP'li Çakırözer: “Kulüplerin haklı talepleri karşılanmalı, bu yıl küme düşme kalkmalı”

Aralarında Eskişehirspor’un da bulunduğu 18 spor kulübünün ortak imzasıyla oluşturulan ve 1.Lig Futbol Kulüpleri Birliği Derneği tarafından Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) gönderilen ‘liglerde küme düşme kaldırılsın’ çağrısı Meclis gündemine taşındı.

Vekil Haberleri 23.07.2020, 11:49
CHP'li Çakırözer: “Kulüplerin haklı talepleri karşılanmalı, bu yıl küme düşme kalkmalı”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM Genel Kurulu’nda TFF’ye gönderilen dilekçeyi gündeme getirerek, hem TFF hem de Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ‘tüm liglerde bu yıl için küme düşme kalsın’ çağrısında bulundu.

ESKİŞEHİRSPOR İSTEDİ, ÇAKIRÖZER MECLİS’E TAŞIDI

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehirspor’un da üyesi olduğu 1.Lig Futbol Kulüpleri Birliği Derneği’nin TFF’ye gönderdiği ve resmi olarak TFF 1.Lig’de 2019-2020 sezonunda küme düşmenin kaldırılması talep ettiği dilekçeyi Meclis gündemine taşıdı. Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mustafa Akgören’in öncülük ettiği bu kampanyayı TBMM Genel Kurulu’nda dile getiren Çakırözer, liglerde 2019-2020 sezonunda küme düşmenin kaldırılması çağrısında bulundu.

BU YIL KÜME DÜŞME KALKMALI

Pandemi nedeniyle tüm Anadolu kulüplerinin zor durumda olduğunu aktaran Çakırözer, Meclis kürsüsünden TFF ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, şöyle konuştu:

“Süper Lig'de, 1. Lig'de ve alt liglerde şampiyon olan tüm takımlarımızı kutluyoruz. Başta futbol olmak üzere, tüm spor dallarında salgın nedeniyle çok zor bir dönem yaşandı ve yaşanmakta. Birçok dalda, birçok kulübümüz hem sağlık riskiyle hem de büyük ekonomik olanaksızlıklarla mücadele vermek zorunda kaldı. Bu çerçevede, Eskişehirsporumuzun da aralarında bulunduğu 18 kulübün ortak imzasıyla Türkiye Futbol Federasyonu 1. Lig Kulüpler Birliği'nin Futbol Federasyonu’na yaptığı yazılı başvuru fevkalade önemlidir. Çağrıda haklı olarak bu sezon ligden düşmenin kaldırılması talep edilmekte. Futbol Federasyonu ve diğer yetkilileri, Anadolu kulüplerinden gelen bu samimi çağrıya duyarsız kalmamaya ve tüm liglerde salgın dönemine özel olarak düşmenin kaldırılması çağrısına olumlu yanıt vermeye davet ediyorum.”

Yorumlar (0)