CHP'li Bulut: Türkiye sefalet endeksinde üst sıralara tırmanıyor. Ülke sefilleri oynuyor.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Türkiye’nin sefalet endeksinde üst sıralara tırmandığını söyledi. Bulut, “İşsizlik oranı ile enflasyon oranının toplamından oluşan sefalet endeksi, yıllık enflasyonun 17,53’e yükselmesiyle birlikte Türkiye için 30,73’e çıktı ” dedi.

Vekil Haberleri 14.07.2021, 11:07
CHP'li Bulut: Türkiye sefalet endeksinde üst sıralara tırmanıyor. Ülke sefilleri oynuyor.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, pandemiyle birlikte iyice görünür olan derin yoksulluk, ekonomik kriz, işsizlik, enflasyon ve temel ihtiyaç maddelerine art arda yapılan zamlar nedeniyle Türkiye’nin sefalet endeksinde üst sıralara tırmandığını bildirdi.

SEFALET ENDEKSİ 30.73 OLDU

Vatandaşların ağır ekonomik şartlar nedeniyle evine ekmek götüremediğini kaydeden Bulut, “Bir ülkedeki işsizlik oranı ile enflasyon oranının toplamından oluşan sefalet endeksi, yıllık enflasyonun 17,53’e yükselmesiyle birlikte Türkiye için haziran ayında 30,73 oldu” ifadelerini kullandı.

10 MİLYON İŞSİZ

Sefalet endeksinin 2020 sonunda 27,8 olarak hesaplandığına dikkat çeken Bulut, Türkiye İstatistik Kurumu’nun, ülke gerçeğini yansıtmayan, iktidarın istekleri doğrultusunda makyajlayarak yayınladığı işsizlik oranının yüzde 13.2 olduğunu kaydetti. Bulut, genç nüfusta da işsizlik oranının yüzde 24 olduğunu, her 4 gençten 1’inin işsiz olduğunu söyledi.

TÜRKİYE DERİN YOKSULLUK YAŞIYOR

AKP’nin izlediği yanlış ekonomi politikalarıyla 19 yılda 10 milyon işsiz yarattığına dikkat çeken Bulut, “Çığ gibi büyüyen, kronik hale gelen işsizlik, en can yakıcı sorun olarak karşımıza çıkıyor. İktidar işsizliği önleyecek tedbirler yerine kamu kaynaklarını, vatandaşların vergilerini Saray yandaşlarına aktarıyor. Kamuda israf ve savurganlık had safhada. 10 yerden maaş alan ballı bürokratlar var” dedi.

VATANDAŞ UMURLARINDA DEĞİL

Vatandaşın, esnafın, çiftçinin, emekçinin iktidarın umurunda bile olmadığını kaydeden Bulut, pandemiyle birlikte derinleşen ekonomik krizle, çöpten yiyecek toplayan vatandaşlarla, ekonomik sıkıntılar yüzünden intihar eden vatandaşlarla yoksulluğun iyice görünür olduğunu söyledi. CHP’li Bulut, “İktidar sözcüleri ekonomik kriz yok dese de, ekonomi büyüyor dese de rakamları saklasa da Türkiye derin bir yoksulluk yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)