banner773

CHP'li Bulut: Sağlık emekçilerine ödenen nöbet ücretleri faiziyle isteniyor

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, sağlık emekçilerinden faiziyle geri istenen on binlerce TL tutarındaki nöbet ücretlerini Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunan Bulut, bu haksızlığın giderilmesi için gerekli düzenlemenin yapılmasını istedi.

Vekil Haberleri 08.07.2021, 09:37
CHP'li Bulut: Sağlık emekçilerine ödenen nöbet ücretleri faiziyle isteniyor

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada pandemide ön safta mücadele eden, 3 kuruş ek ödeme verilen sağlık emekçilerinin aldıkları nöbet ücretlerinin faiziyle geri istendiğini kaydetti.

NÖBET ÜCRETLERİ YÜZDE 50 ARTIRIMLI ÖDENİR

CHP’li Bulut, 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan toplu sözleşmenin 7'nci maddesinde "Yoğun bakım, diyaliz, ameliyathane, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinde tutulan nöbetler için ödenen nöbet ücretleri yüzde 50 artırımlı ödenir" hükmünün yer aldığını hatırlattı. 

AYRIMCILIK YAPILIYOR

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi Bulut, buna rağmen Sağlık Bakanlığı’nın yüzde 50 artırımlı nöbet ücretlerinin yalnızca bu birimlerde çalışan personele verilmesi gerektiğini savunduğunu; röntgen ve laboratuvar teknisyenleri gibi bu birimlerde hizmet veren sağlık emekçilerinin kapsam dışına çıkartılmasını talep ettiğini bildirdi.

NÖBET ÜCRETLER GERİ İSTENDİ

Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nin sağlıkçıları haklı bulmasına rağmen Danıştay’ın verdiği  kararla hastanelerde röntgen, laboratuvar ve palyatif bakımda çalışan sağlık emekçilerine ödenen nöbet ücretlerinin iadesini istediğini belirten Bulut, “Düşük ücretle çalışan sağlık emekçileri bu ödemeleri yapmadıkları takdirde maaşlarından kesinti yapılacaktır. Bu haksızlığın giderilmesi için gerekli düzenlemenin yapılmasını bir an önce Sağlık Bakanlığı’ndan talep ediyoruz” dedi.

Yorumlar (0)