CHP'li Bulut: Adana'da Yağışlar Sonrası Tarım İşçilerinin Hali İçler Acısı

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana Karataş Tuzla mevkiinde yaşanan afet sonrası tarım işçilerinin ve tarım arazilerinin durumunu yerinde tespit etti. Çadırları ziyaret eden Bulut, “Ekili-dikili alanlar sular altında, derme çatma çadırlarda yaşayan tarım işçilerinin hali içler acısı. Bölge acilen “Doğal Afet Bölgesi” ilan edilmeli” dedi.

Vekil Haberleri 31.12.2019, 10:20
CHP'li Bulut: Adana'da Yağışlar Sonrası Tarım İşçilerinin Hali İçler Acısı

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, yoğun yağışlar sonrası afet bölgesine dönen Adana’da tarım işçilerinin durumunu yerinde inceledi. CHP’li Bulut, işçileri çadırlarında ziyaret ederek sorunları dinledi.

15 BİN İŞÇİ ÇADIRDA YAŞIYOR

Adana merkez ve ilçelerinde etkili olan yağış sonrası birçok vatandaşın ev ve iş yerini su bastığını, tarım arazilerinin sular altında kaldığını belirten Bulut, yoğun yağışların en çok tarım işçilerini vurduğunu kaydetti. Adana Ovası’nda 47 geçici çadır yerleşim alanında 2200 çadır bulunduğunu belirten Bulut, 9700’ü çocuk olmak üzere 15 bin kişinin yaşadığını bildirdi. Bulut, nüfusun yüzde 65’ini ise Suriyelilerin oluşturduğunu ifade etti. 

ÇOCUKLAR ISLAK YATAKLARDA UYUYOR

Şiddetli rüzgar ve sağanak yağmurun Adana Ovası’nda kurulu bulunan mevsimlik gezici tarım işçilerinin geçici çadır yerleşim yerlerinin de çoğunu etkilediğini, bazılarını su bastığını, çoğu çadırın alt kısmından su aldığını kaydeden Bulut, zaten derme çatma konumda bulunan, insani yaşam şartlarını barındırmayan bu geçici çadır yerleşimlerinin bir kısmının sular altında kaldığını bildirdi. Çocukların çadır içerisinde ıslak yataklarda yattığını belirten Bulut, çadırların içindeki malzemelerin, giysiler ıslandığını, bazı yerleşimlerde suyla beraber sürüklendiğini söyledi.

DEVLET BİZE NEDEN SAHİP ÇIKMIYOR?

Gördüğü manzaranın içler acısı olduğunu kaydeden Bulut, Karataş Tuzla ve civarında tarla işlerinde günlük yevmiye 54 TL olduğunu 4 TL’sinin tarım aracısına kesildiğin kaydetti. Bulut, “Ekonomik zorluklar içerisinde, çocuklarıyla beraber derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veriyorlar. Ellerine ne geçerse attıkları sobayla ısınmaya çalışıyorlar. Üzerine bir de afetle mücadele ediyorlar. 10 yıldır çadırda yaşayan tarım işçilerinin tek gayesi kışın rahat yaşayabilmek için bir ev almak. Ancak kazandıkları üç kuruş para ev almaya yetmiyor. Tek bir istekleri var. Devletin kendilerine sahip çıkması” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)