CHP'li Bayraktutan: " İmam müsveddesini sorduk; tahammül edemeyip geri gönderdiler! "

CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Av.Uğur BAYRAKTU TAN Ayasofya Camisi’ndeki Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanının bulunduğu törende, eski imam Mustafa Demirkan’ın “Onlardan daha zalim, daha kâfir kim olabilir.

Vekil Haberleri 30.06.2021, 13:48
CHP'li Bayraktutan: " İmam müsveddesini sorduk; tahammül edemeyip geri gönderdiler! "

CHP'li Uğur BAYRAKTUTAN'ın TBMM'ye sunduğu önrege şöyle: 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

      Aşağıda belirtilen sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim. 01.06.2021

                                                                                            Av. Uğur BAYRAKTUTAN

                                                                                            Artvin Milletvekili

        Ayasofya Camisi’ndeki Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanının bulunduğu törende, eski imam Mustafa Demirkan’ın “Onlardan daha zalim, daha kâfir kim olabilir. Ya Rabbi, o zihniyetin bir daha bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” sözleriyle Ayasofya’yı müzeye çeviren Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okuması halkta infial yaratmış, peş peşe ilgili hadsiz eylem hakkında suç duyurularında bulunulmuştur.

Bu bağlamda;

  1. Bu imam müsveddesini koruyan, sessiz ve tepkisiz kalan Recep Tayyip Erdoğan mıdır?

  1. Bu hadsiz söylemleri dillendiren imam müsveddesi kime güvenmektedir?

  1. Cumhuriyetimizin temellerine, ortak değerlerimize, Ülkemizin kurucu hakkında devlet erkanının önünde kurduğu hadsiz cümlelerden sonra sözde imam Demirkan hakkında açılmış bir soruşturma var mıdır?

  1. Hak, hukuk tanımayan, Anayasada açık şekilde suç sayılan bir eylem sonrasında bu zalim ve kafir kişi hakkındaki suç duyuruları neticesinde her hangi bir adım atılmış mıdır?

  1. Bu imam müsveddesini Atatürk’e lanet okuma cüretinde bulunurken; oradaki yetkililerin sessiz kalması bu eylemi, bu sözlerin onaylandığı ya da takdir edildiği anlamını mı taşımaktadır?

  1. Ayasofya Camii ve benzeri dini değerlerimizi yansıtan tüm mabetlerimize bu sözde imamın alınmaması doğrultusunda bir işlem başlatılacak mıdır?

Yorumlar (0)