banner773

CHP'li Barut:Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'ne niye veteriner hekim atandı?

CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, veteriner hekim olmasına karşın mesleğiyle ilgisi bulunmayan bir göreve atanan ve hakkında çeşitli olumsuz iddialar bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü (BÜGEM) Fuat Fikret Aktaş'ı Meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 13.10.2019, 11:42
CHP'li Barut:Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'ne niye veteriner hekim atandı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, her hareketiyle tartışmalara yol açıp huzurluğa neden olduğu ileri sürülen ve devlet memuruna yakışmayacak tavırlar sergilediği iddia edilen Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü (BÜGEM) Fuat Fikret Aktaş'ı Meclis gündemine taşıdı. Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'ne ilgisi olmadığı halde niye veteriner hekim atandığını sorgulayan Barut, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi göreve çağırdı.

SORU ÖNERGESİ SUNDU

CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, veteriner hekim olmasına karşın mesleğiyle ilgisi bulunmayan bir göreve atanan ve hakkında çeşitli olumsuz iddialar bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü (BÜGEM) Fuat Fikret Aktaş'ı Meclis gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlanması istemiyle soru önergesi hazırlayan Barut, bakanlığın bu kişiyle ilgili soruşturma yapıp yapmadığını, hakkındaki iddialarla ilgili inceleme başlatılıp başlatılmadığını sordu.

"İDDİALAR BAKANA DA İLETİLDİ"

Fuat Fikret Aktaş'ın ismi değiştirilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında 2016 yılında Aydın Tarım İl Müdürlüğü görevini yürüttüğünü anımsatan Ayhan Barut, "18 Ağustos 2018 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğüne (BÜGEM) atanan Veteriner Hekim Fuat Fikret Aktaş’ın yürütmekte olduğu Genel Müdürlük görevine  ilişkin devlet memuriyetinin gerektirdiği işleyişe ve bürokratik usul ve adaba uymayan, aykırı iş ve işlemleri olduğuna dair kurum içi ve dışı pek çok kişi tarafından iddialar dile getirilmekte olup, yöneticiliğine dair sorun ve sıkıntıların tarafınıza kadar iletildiği iddia edilmektedir" dedi.

"KEYFİNE GÖRE İZİN Mİ YAPIYOR?"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un önergede yanıtlanmasını istediği sorular şöyle sıralandı:
"1. Genel Müdürlüğün görevleri arasında Veterinerlikle ilgili tek bir madde sıralanmadığı halde bir Veteriner Hekim olan Fuat Fikret Aktaş hangi liyakat ve kariyer kriterleri gözetilerek BÜGEM Genel Müdürü olarak atanmıştır?
2. Söz konusu Genel Müdürün atandığı tarih itibariyle yaklaşık bir yılı aşkın süredir, hemen hemen her hafta 2 – 3 gün izin kullandığı iddia edilmektedir. Bu şekilde izin kullandığı doğru mudur? Genel Müdürün izin kullanmasını gerektiren özel bir durumu mu söz konusudur? Nedir?
3. Genel Müdürün izinli günlerinde personele, yerine vekalet edecek Genel Müdür Yardımcısının oluşturulan BÜGEM WhatsApp grubu üzerinden duyurulduğu doğru mudur? Devletimizin ciddiyetiyle bağdaşmayan bu yönetim anlayışının sorumluları kim yada kimlerdir?
4. Yine BÜGEM Genel Müdürü Fuat Fikret AKTAŞ’ın 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 2 ay süre ile Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi adayının seçim propagandası için uzunca bir çalışma yürüttüğü iddiaları doğru mudur?
5. Ataması yapıldıktan sonra yaklaşık 6 ay süre ile görevinin başında olmadığı iddia edilen bahse konu Genel Müdürün kullandığı izinlere ilişkin olurunuz var mı? Yoksa bu hususta bir inceleme ve denetim talimatınız olacak mı?"

"BAKAN TALİMATINA UYMAYAN GENEL MÜDÜR GÖREVDEN ALINACAK MI?"

"6. O süreçte söz konusu Genel Müdürü telefonla görevine dönmesi için aradığınız ve emrinize itaat etmeyerek, seçim çalışmalarında olduğunu ve seçime kadar gelmeyeceğini ifade ederek talimatınıza uymadığı iddiaları doğru mudur?
7. Genel Müdür Fuat Fikret AKTAŞ’ın Aydın İl Müdürlüğü yaptığı döneme ilişkin Bakanlık Teftiş Kurulunca bir soruşturma yapıldı mı? Soruşturma sonucu konusu suç teşkil eden bir tespitte bulunulmuş mudur? Bu soruşturma sonucu kendisine 'Aylıktan Kesme' cezası verildiği ve cezanın onayınıza rağmen kendisine tebliğ edilmediği doğru mudur?
8. Bakanlık bünyesinde yardımcınız Fatih METİN’in de hazır bulunduğu bir toplantıda söz konusu Genel Müdür ile tartıştığınız doğru mu?
9. BÜGEM Genel Müdürü Fuat Fikret AKTAŞ’ın yukarıda sıralanan devlet memuriyetiyle bağdaşmayan tutum ve davranışlarını çevresine ve bakanlık bürokratlarına Cumhurbaşkanına yakınlığından ve Külliye çevresinde edindiği nüfuzunu kullanarak yaptığı iddiaları doğru mudur?
10. Tarım ve Orman Bakanı olarak kurumun en üst amiri iken size bağlı bir Genel Müdürlük makamını bu denli fütursuz kullandığı iddia edilen kişiyi görevden neden almıyor/alamıyorsunuz?"

Yorumlar (0)