CHP'Lİ BARUT:"ADANA HEP KAYBEDİYOR"

Barut, konuyu Meclis gündemine taşıyarak yanlıştan derhal dönülmesini istedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi sunan Barut, AKP iktidarını Adana'yı cezalandırmaktan vazgeçmeye çağırdı.

Vekil Haberleri 27.08.2022, 09:42
CHP'Lİ BARUT:"ADANA HEP KAYBEDİYOR"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Adana'nın Kozan İlçesi sınırlarında bulunan 'Pınargözü Cennet Vadisi' bölgesinin Osmaniye sınırlarına dahil edilmesine tepki gösterdi. Bölge halkının görüş ve ihtiyaçları gözetilmeden ve büyük sorunlara yol açacağı için dile getirdikleri itirazlara rağmen yapılan değişikliği kınayan Barut, konuyu Meclis gündemine taşıyarak yanlıştan derhal dönülmesini istedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi sunan Barut, AKP iktidarını Adana'yı cezalandırmaktan vazgeçmeye çağırdı.

"ADANA HEP KAYBEDİYOR"

Adana'nın AKP iktidarı döneminde bir çok değerini kaybettiğine dikkat çeken Ayhan Barut, "Ülkemizin sanayileşmesine öncülük eden, bereketli topraklarıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin lokomotif kenti rolünü üstlenen Adana, iktidarın şaşı bakışı nedeniyle geçmişini özler hale geldi. Adana'da maalesef TEKEL'inden Sümerbankı'na dek bugüne kadar 55 fabrikası kapatıldı, kamu yatırımlarından gereken payı alamadı. Bunlar yetmezmiş gibi Karayolları'ndan TRT'sine dek kentimizdeki bir çok kurumun müdürlükleri bölge illerine taşınarak Adana adeta cezalandırıldı. Bu yönüyle Adana hep kaybediyor" dedi.

"VURDUMDUYMAZ ADIMLAR BİTMİYOR"

AKP'nin Adana'ya şaşı baktığını ifade eden Barut, "Son dönemde Adana'da TCDD'ye ait bakım onarım atölyeleri dahil bir çok değer yok ediliyor. Bunun bir örneği de Mersin sınırları içinde yapımı süren Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeniyle yaşıyoruz. Cumhuriyet değeri olan Adana Havaalanımız söz konusu bu yatırım nedeniyle kapatılmak isteniyor. Adanalılar olarak kentimize yönelik bu olumsuz girişimleri önlemek için mücadele ederken iktidarın vurdumduymaz adımları bitmek bilmiyor" diye konuştu.

"KINIYORUZ"

Kozan'daki Pınargözü Cennet Vadisi ile ilgili sınır değişikliğini asla kabul etmediklerini belirterek yanlıştan dönülmesini isteyen Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Adana'nın Kozan İlçesi'ndeki, hemşehrilerimizin kullanıp yararlandığı Bucak Bölgesi Acarmantaş Köyü Pınargözü Cennet Vadisi olarak bilinen yerin Osmaniye'nin Sumbas İlçesi sınırlarına dahil edildiğini üzülerek öğrendik. Bunlar iddia olarak gündeme gelse bile iktidar kanadından herhangi bir açıklama yapılmamasını, halkımızın ihtiyaçları gözetilmeden, kimse bilgilendirilmeden adım atılmasını kınıyoruz. Söz konusu sınır değişikliğine karşı muhtarından köylüsüne tüm bölge halkının iktidar partisinden yardım istediği ancak yalnız bırakıldıkları söyleniyor. Sınır değişikliğiyle ilgili karşı tarafça açık açık, "Siyasi gücümüzü kullandık ve Pınargözü bölgesini Sumbas'a bağlattık" dediği söyleniyor. Bölge insanımızın itirazlarının dikkate alınmamasını, iktidar partisinden kaymakamlığa değin başvurdukları yerlerden sonuç alamamasını ve sonuçta sınır değişikliğinin Kozan ve Adana'nın aleyhine gerçekleştirilmesini doğru bulmuyoruz. Söz konusu bölgemiz Kozan'ın değeridir, içerisinde ASKİ'ye ait depolar ve tesisler yer almaktadır. Geçmişten bugüne Kozan'ın kullanımındaki bölgede yapılan bu sınır değişikliği içme suyu ve çiftçilerimizin kullandığı sulama suyu açısından da büyük sorunlara yol açmıştır.

"YANLIŞTAN DÖNÜN"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından cevaplandırılması talebiyle verdiği önergede şu sorular yer aldı:
"1- Kozanlı hemşehrilerimizin yararlandığı Pınargözü Cennet Vadisi bölgesinin Osmaniye sınırları içine dahil edildiği iddiaları doğru mudur?
2- Söz konusu bölgeyle ilgili sınır değişikliği niçin yapılmıştır?
3- Adanalı ve Kozanlı hemşehrilerimizin söz konusu sınır değişikliğiyle ilgili bilgilendirilmeden, görüş ve ihtiyaçları gözetilmeden böyle bir tasarrufta bulunmanın gerçek amacı nedir?
4- Siyasi nüfuz kullanılarak Kozan'a ait bir değerin Osmaniye sınırlarına dahil edilmesini nasıl yorumluyorsunuz?
5- Bölgemizde büyük tepkiye yol açan bu büyük yanlıştan dönmeyi düşünüyor musunuz?
6- Kimseye danışılmadan ve bölge halkının itirazlarına rağmen yapılan sınır değişikliğiyle birlikte ortaya çıkan sorunları görmezden mi geleceksiniz?"

Yorumlar (0)