CHP'li Barut'tan çifte kutlama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü ve Tarım Öğretiminin 174'üncü yıldönümünü kutladı. Ulu Önder Atatürk'ün 'Milli ekonominin temeli ziraattır' ve 'Basın hürdür, sansür edilemez' sözlerini anımsatan Barut, "Aydınlık yarınlar için mücadelemiz sürerken, Tarımsal Öğretimin 174'üncü Yıldönümünü ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz" dedi.

Vekil Haberleri 09.01.2020, 11:50
CHP'li Barut'tan çifte kutlama

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, halkın haber alma hakkı için mücadele eden gazetecilerin tek adam rejimiyle yönetilen Türkiye'de oldukça güç koşullarda çalıştığını belirtti. Türkiye'nin hızla demokrasi ve basın özgürlüğünden uzaklaştığını aktaran Barut, gazetecilerin Çağdaş demokrasilerde basın özgürlüğünün önemine vurgu yapan Barut, "Maalesef tek adam rejimi Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğünü her geçen gün baskıyla ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. Buna karşın gerçeğin peşinden koşan, yılmayan ve geri adım atmayan basın emekçileri aydınlık yarınlar, halkın haber alma hakkı ve gerçeği öğrenme mücadelesinden geri durmuyor. Onurlu görevi yapan basın emekçilerinin gününü kutluyor, özgürlükleri ve özlük haklarının iyileştirilmesi için her zaman yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz" diye konuştu.

"10 OCAK GURUR KAYNAĞIDIR"

Ziraat mühendisi olduğunu ve çiftçilik yaptığını hatırlatan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "AKP iktidarının her türlü yanlış politikalarına, üretime ve üreticiye darbe vuran uygulamalarına karşın mücadelemiz sürüyor. Bu anlamda tarım öğretiminde 174 yıllık köklü bir tarihsel geçmişe sahip olmak, biz tarımcılar için haklı bir gurur kaynağıdır. Toplumsal hayatın önemli bir parçası olan ve uygarlık tarihinin en eski ekonomik faaliyeti olan tarımsal faaliyetlerle ilgili sistemli ve programlı bir öğretimin başlaması bu eğitimi almış insanlar tarafından gururla kutlanmaya değerdir. Toplumun bu ihtiyaçları her dönemde var olacağı için tarım da, her dönem de olmazsa olmaz bir etkinlik olarak varlığını sürdürecek, tarım bilimiyle tarım teknolojisini toplum yararına çiftçiyle buluşturan biz ziraat mühendisleri bu sorumluluk bilinciyle 10 Ocak'ı sonsuza dek kutlamaya devam edeceğiz."

Yorumlar (0)