CHP'li Barut: Öğretmenlerin Sorunları Çözülmeli, Talepleri Karşılanmalıdır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, çağdaş ve aydınlık bir gelecek, gelişmiş bir toplum ve iyi bir ekonomi için öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesini, çalışma koşullarının düzeltilmesini istedi. Ulu Önder Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlere, gençleri de öğretmenlere emanet ettiğini anımsatan Barut, "24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir kez daha tekrar ediyoruz. Güzel günler için atanamayan, sözleşmeli, ücretli öğretmenlik gibi ayıplara son verelim. Öğretmenlerimizin sorunlarını ortadan kaldırıp insanca yaşam koşullarını sağlayalım" dedi.

Vekil Haberleri 23.11.2019, 12:50 23.11.2019, 12:37
CHP'li Barut: Öğretmenlerin Sorunları Çözülmeli, Talepleri Karşılanmalıdır

24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 17 yıldır ülkeyi yöneten AKP döneminde eğitimin adeta yap boz tahtasına döndürüldüğünü, sorunların derinleşerek içinden çıkılmaz bir hal aldığını vurguladı. Ulu Önderimiz ve Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedeflerinden uzaklaşılmaması gerektiğine dikkat çeken Barut, "Cumhuriyetin kuruluş felsefesi ayaklar altına alınmak istenirken aslında yok edilmek istenen çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğidir. Bu gerçeği aklımızdan çıkarmadan Atatürk'ün izinde ve gösterdiği hedeflere doğru durmadan yürüyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Bizim rehberimiz, Başöğretmenimiz Atatürk'tür"diye konuştu.

"EĞİTİMİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİDİR"

Başöğretmen Atatürk'ün 'Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir' sözünü anımsatan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Ülkemizi yokluk ve yoksulluktan destansı bir mücadeleyle yeniden var eden Atamız, eğitim seferberliği başlatarak gelecek nesillerin fikri ve vicdanı hür bireyler olarak yetişmesini istemiştir. Bunun için de öncelik öğretmenlerin olmuştur. Akıl ve bilim çağında öğretmenli baş üstünde tutmamız gerekirken kölelik düzeni gibi sözleşmeli, ücretli öğretmen uygulamaları sürüyor. Yüz binlerce öğretmen atanamıyor. Çalışan öğretmenler geçinemiyor, atanamayan öğretmenlerimiz ne yazık ki canına kıyıyor. Eğitimde öğretmen ve öğrenciyi merkeze alan, bilimsel, laik, nitelikli, kamusal ve parasız bir model uygulanmak zorunda. Aksi takdirde sorunlara çözüm bulunamaz. Tüm öğretmenlerimizin ve eğitim emekçilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarken, Başöğretmenimiz Atatürk ve sonsuzluğa uğurladığımız eğitim emekçilerimizi özlem ve rahmetle anıyoruz."  

Yorumlar (0)