CHP'li Barut: Kanal İstanbul'a Kaynak Varsa Adana Metrosu'na Neden Yok?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, defalarca Ulaştırma Bakanlığı'na devredileceği sözüne rağmen kentin sırtında kambur olmayı sürdüren Adana Metrosu'nu Meclis gündemine taşıdı. Bütçe görüşmelerinin devam ettiği Meclis'te söz alan Barut, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a seslenerek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana'da 12 Haziran 2011 seçimlerinde, 'Metroyu Ulaştırma Bakanlığımıza devir alıyoruz. Kardeşlerim, biz söz verirsek yaparız' demişti. Kanal İstanbul'a kaynak bulan Cumhurbaşkanı, Adana Metrosundan bu kaynağı neden esirgemektedir?" dedi.

Vekil Haberleri 18.12.2019, 10:20
CHP'li Barut: Kanal İstanbul'a Kaynak Varsa Adana Metrosu'na Neden Yok?

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bütçe görüşmeleri sürerken yıllardır tartışma konusu olan ve kentin sırtında adeta bir kambur olarak görülen Adana Metrosu'nu gündeme getirdi. Cumhurbaşkanlığı bütçesi için Meclis'te bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a seslenen Ayhan Barut, "Adana Metrosu Adanalı hemşehrilerimizin sırtında bir kambur haline gelmiştir. Metronun Ankara, İstanbul ve Antalya gibi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devralınmasını istiyoruz" dedi.

"ADANA ÜVEY EVLAT MI?"

Adana Metrosu'nun Ulaştırma Bakanlığı'na devredilmesiyle ilgili hükümet tarafından daha önce çok kez söz verildiğini ancak verilen sözlerin tutulmadığını belirten Barut, şunları kaydetti:
"Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana'da 12 Haziran 2011 seçimlerinde, 'Metroyu Ulaştırma Bakanlığımıza devir alıyoruz. Kardeşlerim, biz söz verirsek yaparız' demişti. Yine, 4 Şubat 2017'de dönemin Başbakanı Binali Yıldırım Adana'da Adnan Menderes Spor Salonu'nda aynı sözü vermişti. Şimdi bakanlık bize 'Bakanlığımızın devralabilmesi Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile mümkün olmaktadır' demektedir. Cumhurbaşkanı ve Binali Yıldırım’ın sözleri Adana’da asılı duruyor. Bu sözünüzü ne zaman yerine getireceksiniz? Türk örf ve adetlerinde söz namus değil midir? Adana Metrosu için Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini ne zaman çıkaracaksınız? Kanal İstanbul’a kaynak bulan Cumhurbaşkanı Adana Metrosundan bu kaynağı neden esirgemektedir? Yoksa, Adana sizin için üvey evlat mı görülmektedir?"

Yorumlar (0)