CHP'li Barut, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını büyük bir onur ve gururla kutladıklarını belirtti. Adana'da 100 yıl önce yakılan bağımsızlık ateşini hiçbir kuvvetin asla söndüremeyeceğini vurgulayan Barut, "Güzel kentimiz Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında Ulu Önderimiz, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları vatan kılmak için canlarıyla ve kanlarıyla bedel ödeyen aziz şehitlerimizi, yiğit gazilerimizi, kahraman Adanalılar'ı saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun" dedi.

Vekil Haberleri 04.01.2022, 09:15
CHP'li Barut, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı

5 Ocak Kurtuluş Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Barut, 100 yıllık bir gururu ve onuru yaşamanın mutluluğu içinde olduklarını ifade etti. Ulu Önder, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Bende bu vekayinin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur" sözünü hatırlatan Ayhan Barut, "Adana'nın Ulusal Kurtuluş Savaşına ilham verdiği çok açıktır. Şüphesiz ki güzel ülkemiz ve kentimiz emperyalist işgale karşı destansı bir mücadele vermiştir. Bu destanda yüreği bağımsızlık ve özgürlük sevgisiyle atan kahraman Adanalı hemşehrilerimiz, 'Tam bağımsız bir Türkiye' mücadelesinin de simgesi olmuştur. Ne kadar övünsek azdır" diye konuştu.

"ÖLÜMSÜZ DESTANDIR"

İşgalden kurtuluş tarihi olan 5 Ocak 1922'nin sıradan bir gün olmadığına dikkat çeken Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Övünçle andığımız 5 Ocak 1922 tarihi işgalci güçlere karşı verilen görkemli mücadelenin eşsiz bir zaferle sonuçlandığı tarihe altın harflerle yazılmış çok önemli bir gurur ve onur günüdür. Bu tarihte verilen mücadele ölümsüz bir destandır, yolumuzu aydınlatan ışıktır. Bir Adanalı olarak kurtuluş destanımızın başladığı yerde doğup büyümenin ve yaşamanın onurunu taşıyoruz. Bu duygularla  Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kurtuluş mücadelesinde kanıyla ve canıyla kahramanlık destanı yazan aziz şehitlerimizi, yiğit gazilerimizi minnetle ve rahmetle anıyorum. 5 Ocak Kurtuluş Bayramımız kutlu olsun. Dost düşman herkes bilmeli ki, bu topraklarda 100 sene evvel yakılan bağımsızlık ateşini hiçbir kuvvet söndüremeyecektir!"


 

Yorumlar (0)