CHP'li Barut, 16 Bakana Birden Sordu: İşsizlik Sorununu Nasıl Çözeceksiniz?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, 16 bakana, işsizliğin çözümüyle ilgili bir planlarının olup olmadığını sordu. Tarihin en büyük ekonomik ve siyasi krizini yaşayan Türkiye'de işsizlik ve yoksulluk nedeniyle ocaklara ateş düştüğünü vurgulayan Barut, hükümetin acil ve etkin çözüm üretmesi gerektiğini belirtti.

Vekil Haberleri 21.11.2019, 09:30
CHP'li Barut, 16 Bakana Birden Sordu: İşsizlik Sorununu Nasıl Çözeceksiniz?

İşsizlikle beraber kamuya yönelik atamaları gündeme getiren Ayhan Barut, Bakanlar Kurulu'ndaki 16 bakanın ayrı ayrı yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclis'ne (TBMM) soru önergesi sundu. Ayhan Barut, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a kamuya atamalar ve işsizliğin çözümü hakkında ne yapacaklarını sordu.

"İŞSİZLİK CAN ALIYOR"

Türkiye'nin içinden geçtiği derin ekonomik kriz ve uluslararası siyasi gelişmelerin, toplumu etkileyen pek çok olumsuz sonuçlar doğurduğunu aktaran Ayhan Barut, "Yaşanan ulusal ve uluslararası ekonomik ve siyasi krizin ağır ve kalıcı etkilerinden en önemlisi kuşkusuz her geçen gün artan işsizlik sorunudur. İşsizlik beraberinde sosyal bir takım patlamaları da getirmektedir. Ülkemizde ekonomik sorun ve sıkıntıların, işsizlik nedeniyle yaşanan travmaların korkunç boyutlara insanımızı sevk ettiğini üzülerek görmekteyiz. En acı örneğini ise ülke tarihimizde hiç görülmemiş olan ve toplumumuzu derinden sarsan aile intiharları ile yaşadık" dedi.

"İŞSİZ YURTTAŞLARIN UMUDU DEVLET"

Toplumsal travmaya yol açan ekonomik krizle birlikte artan sorunlara acil ve etkin çözüm üretilmesi gerektiğini ifade eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Yaşanan istihdam ve işsizlik sorunu yöneticiler açısından en öncelikli sorun olarak ele alınmalı ve büyük bir ciddiyetle çözüm üretilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede eğitimli, eğitimsiz bütün işsiz vatandaşlarımız da umutlarını devlet dairelerine, kamu kurum ve kuruluşlarına bırakmışlardır" diye konuştu.

"2020 YILINDA KAMUYA ATAMA YAPACAK MISINIZ?"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un ayrı ayrı 16 bakanlığın yanıtlaması istemiyle Meclis'e sunduğu önergede şu sorular yer aldı:
"1- 2017, 2018 ve 2019 yıllarında Bakanlığınız merkez ve taşra teşkilatlarında ve bağlı kuruluşlarında görevlendirilmek üzere KPSS yoluyla veya açıktan personel alımı yapılmış mıdır? Yapılmış ise bu personellerin sayısı kaçtır ve alanlarına göre dağılımı nedir?
2- 2020 yılı içerisinde Bakanlığınız merkez ve taşra teşkilatlarında ve bağlı kuruluşlarında görevlendirilmek üzere KPSS yoluyla veya açıktan personel alımı yapılacak mıdır? Yapılacak ise ne zaman ve kaç kişi olarak bu alımlar gerçekleşecektir?
3- Ayrıca, 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi sonrası Bakanlığınız merkez ve taşra teşkilatlarından ihraç edilen, açığa alınan ve göreve iade edilen personel sayısı kaçtır?"

Yorumlar (0)