CHP'li Ayhan Barut'tan kademeli normalleşme kararına tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, iktidarın kademeli normalleşme kararına sert tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 17.05.2021, 09:00
CHP'li Ayhan Barut'tan kademeli normalleşme kararına tepki!

İktidarın yanlış politikalar ve uygulamalarla yönetemediği salgında faturanın halka ve esnafa çıkarıldığını belirten Barut, "Tam 17 gün boyunca halka desteksiz kapanma kararı alanlar esnafından çiftçisine herkesi mağdur etmeyi sürdürüyor. Bilinmelidir ki normalleşme ancak halka ve esnafa yeterli destekle olur. Kan ağlayan esnafımız salgından değil açlıktan ölecek. Yanlıştan dönün. Esnafımızı aşılayın, kredi ve borçlarını erteleyin, yeterli miktarda karşılıksız destek verin!" dedi.

"SARAYDAN GÖRÜNMÜYOR"

Türkiye'de salgın nedeniyle yaşama geçirilen uygulamalardan ve iktidarın yanlış adımlarından kaynaklı 15 aydır esnaf ve sanatkarların kan ağladığını aktaran CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Sadece 2020 yılında 99 bin 588 esnaf kepenk indirdi. AKP iktidarı ocakları sönen, kan ağlayan esnafın sorunlarına çözüm üretemedi. Halka ve esnafa destek sunulmadan 17 günlük kapama kararının ardından şimdi de kademeli normalleşme adıyla yine salgının yükünü halka ve esnafa çıkarıyorlar. Bunların gözleri kör, kulakları sağır olmuş. Saraydan halkın ve esnafın mağduriyetini görmüyorlar, feryadını işitmiyorlar. Yazıklar olsun" diye konuştu.

"YANLIŞTA ISRAR ETMEYİN"

Salgınla mücadelede esnafından çiftçisine herkese sosyal ve ekonomik desteğin verilmesini isteyen Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Türkiye'de icra ve iflas dairelerindeki dosya sayısı 25 milyona ulaştı neredeyse. Açlık ve yoksulluk diz boyu. Zaten salgın öncesinde Türkiye'de büyük bir ekonomik ve siyasi kriz vardı. Bunun üstüne salgın da eklenince sorunlar katmerlendi. İktidar salgınla mücadelede sosyal devletin gereğini yerine getirmediği, halka destek veremediği için ekonomiyi çökertti. Salgında işleri duran, işyeri kapatılan ve destek verilmediği için evine ekmek götüremeyen esnafımız, vergi, kredi, banka borcu, faturası ve kirasını ödeyemedi. Müzisyenlerimizden düğün salonu işletmecilerine dek yüzlerce sektörde milyonlarca insanımız mağdur oldu. İktidar ise feryat eden halkımıza ve esnafımıza iktidar çare bulamadı. Hala yanlışta ısrar ediyorlar. Kademeli normalleşme salgının ve yanlış politikaların faturasını halka ve esnafa yıkmakla olmaz. Normalleşme için herkese ekonomik ve sosyal destek verilmeli. Yurttaşlarımızın tamamı için, yaklaşık 2 milyon esnafımızın işyeriyle ve çalışanıyla ilgili acil aşılama programı başlatılmalı. Dayatmadan vazgeçin! Esnafımız açlıktan mı yoksa salgından mı ölsün? Ne istiyorsunuz? İktidar sosyal devletin gereğini yerine getirip halka ve esnafa yeterli destek vermelidir. Esnafa sahip çıkmalıdır. Kiradan vergiye, krediden piyasaya olan tüm borçlarına dek hepsi için yardım elini uzatmalıdır."

Yorumlar (0)