banner773

CHP'li Ayhan Barut, köyün merasındaki kum ocağına Meclis'te tepki gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Adana'nın Ceyhan İlçesi'ndeki Altıgöz Bekirli Köyü'nün merasındaki kum ocağına tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 21.04.2021, 09:30
CHP'li Ayhan Barut, köyün merasındaki kum ocağına Meclis'te tepki gösterdi

Üretici köylülerin feryadının duyulmasını isteyen Ayhan Barut, "Tarımsal üretim yapan, hayvancılıkla geçimini sağlayan üretici köylülerimizin merası kum ocağından kurtarılmalıdır" dedi.

"YASAKLARA RAĞMEN DELİK DEŞİK EDİLDİ"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, "Adana'nın Ceyhan İlçesi'ndeki Altıgöz Bekirli Köyü'nde mevcut mera davalık olmuştu. Davalar sonucunda merayla ilgili belirsizlik sürerken, Yargıtay'dan gelen karara göre köyün 600 dönüm merası olduğu tespit edildi. Şimdi o köyde bir kum ve çakıl ocağı açıldı. Bu şirket 200-300 dönüm alandan kum çekti, çakıl aldı, hala buna devam ediliyor. Hazine arazileri ile mera alanı yasaklara rağmen delik deşik oldu" diye konuştu.

"ÇÖZÜM BULUNSUN"

Üretici köylülerin mera sorunu ve kum ocağı işletmesiyle ilgili yaşadıklarını sorunlara çözüm bulunmasını isteyen Ayhan Barut,  sorunun uzun süredir devam ettiğine işaret ederek, şunları kaydetti:
"Köyde tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, bu konudan muzdarip. Kaymakamlığa, Valiliğe ve belediyelere başvurdular, CİMER üzerinden girişimde bulunup Cumhurbaşkanından yardım istediler ama hala sonuç alamadılar. Hazine ve mera arazisi köylünün ortak kullanım alanıdır ama kimse oralı değil. Hazine arazilerini satın aldıklarını söyleyen şirket yetkilileri, köylüleri mağdur ediyor. Köyde 50 hane var. Hayvancılığın yanı sıra, karpuzdan yerfıstığına, mısırdan pamuğa her şeyi ekiyor. 'Tarımsal üretimi ve hayvancılığı destekleyin' derken mağdur ediyorlar. Burada yaşayan insanlarımızın sesini duyun. Çözüm bulun, çare üretin."

Yorumlar (0)