CHP'li Arslan:Çağdaş yaşama dair bütün değerlerin temelinde Cumhuriyet vardır

“Demokratik ve laik Türkiye’nin, sahip olduğumuz tüm özgürlüklerin, çağdaş yaşama dair tüm değerlerin temelinde Cumhuriyet vardır. Cumhuriyet Atamızın bizlere en büyük emanetidir, sonsuza dek yaşatacağız" diyen Arslan açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

Vekil Haberleri 29.10.2019, 10:06
CHP'li Arslan:Çağdaş yaşama dair bütün değerlerin temelinde Cumhuriyet vardır

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan Cumhuriyetin 96. yılı nedeniyle açıklamalarda bulundu.

“Demokratik ve laik Türkiye’nin, sahip olduğumuz tüm özgürlüklerin, çağdaş yaşama dair tüm değerlerin temelinde Cumhuriyet vardır. Cumhuriyet Atamızın bizlere en büyük emanetidir, sonsuza dek yaşatacağız" diyen Arslan açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

“ Demokratik ve laik Türkiye’nin, sahip olduğumuz tüm özgürlüklerin, çağdaş yaşama dair bütün değerlerin temelinde Cumhuriyet vardır

Bugün millet olarak büyük bir gururla, ilk gün ki inanç, kararlılık, coşku ve heyecanla Atamızın bizlere bıraktığı en büyük Bayramı kutluyoruz.

Kadim uygarlıklar beşiği olan Anadolu sayısız olaya tanıklık etmiştir. Tarihin büyük dönüm noktaları bu topraklarda yaşanmıştır. Bu topraklarda çağlar kapanıp çağlar açılmıştır. Bu topraklarda yedi düvele karşı tarihin en büyük bağımsızlık savaşı verilmiştir.  Yokluk, yoksulluk içinde, geri bırakılmış bu büyük ulus Mustafa Kemal’in önderliğinde küllerinden yeniden doğmuş, çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Çağdaş ve modern Türkiye'nin uygarlık yolunda attığı büyük adımlar Anadolu’nun aydınlanması, bütün mazlum devletlere rehber olmuştur.

Savaş meydanlarında kazanılan büyük zaferden sonra, geçmişin köhne zihniyetini savunan şer odaklarına, büyük zorluklara karşı eşsiz devlet ve halk adamı Mustafa Kemal Atatürk “Cumhuriyeti” ilan etmiştir.

Cumhuriyet bu ülkenin mayasıdır, demokratik ve laik Türkiye’nin, sahip olduğumuz tüm özgürlüklerin, çağdaş yaşama dair bütün değerlerin temelidir. Cumhuriyet birlikte yaşama inancımızdır. Geleceğe olan umudumuzdur. O nedenle bugün Cumhuriyeti ilan edenlerin ilk gün ki inancı, karalılığı, coşku ve heyecanıyla 82 milyon tek yürek, Cumhuriyeti kutluyor, yüzbinlerce yurttaşımız Atasını ziyaret ediyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sevgi seli göremezsiniz.

Cumhuriyeti anlamak istemeyenler her zaman olduğu gibi çıkacaktır, bunlar, Atatürk ve Cumhuriyet olmasaydı bugün hangi noktada olurduk? Bu sorusunun yanıtını arasınlar, bu sorunun yanıtı Atatürk’ün büyüklüğünü, Cumhuriyetin erdemini anlatmaya yetecektir.

Yaşasın Cumhuriyet

Ülkemiz zor günlerden geçiyor, tarımdan sanayiye, eğitimden sağlığa, adalete, sanata kadar her alanda büyük sorunlar var. Bu sorunlara başka yerde çare aramaya, reçete yazmaya gerek yok. Çözüm Cumhuriyetin kurucu değerleridir. Atatürk’ün her alanda yaptığı ve ısrarla sürdürdüğü devrimlerdir. Cumhuriyetin kuruluş yıllarında yürütülen politika ve projelerdir.

Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladığımız bu anlamlı günde başta ülkemizi düşman işgalinden kurtaran, Cumhuriyeti ilan eden, çağdaş Türkiye’yi kuran büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun.

Bu ülkenin bir evladı olarak, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, Demokratik ve çağdaş Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz, Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacağız. Devrimleri yapan, Cumhuriyeti kuran partinin milletvekili olmanın gururu ile tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

Yaşasın Cumhuriyet! ”

Yorumlar (0)