CHP'li Ali Keven Bayramı İlçelerde ve Köylerde Geçiriyor

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Kurban Bayramı ziyaretlerine ilçelerde devam ediyor.

Vekil Haberleri 03.08.2020, 10:05
CHP'li Ali Keven Bayramı İlçelerde ve Köylerde Geçiriyor

Bayram öncesi Yerköy'de arife günü Sorgun'da esnaf ve pazar ziyaretleri yapan Keven, bayramın üçüncü günü de Saraykent, Kadışehri, Çekerek ve Aydıncık ilçelerinde bayramlaşma ziyaretleri yaptı.

Kadışehri ilçesinde ilk durağı meyvecilik tesisini işleten şirket tarafından mağdur edilen Kabalı köylüleri oldu. Kabalı'da köy muhtarı ve köylüler tarafından ilgiyle karşılanan Keven şunları kaydetti.

“Kabalı köyünü ziyaret ederek Kabalılı hemşerilerimle bayramlaştık. Bayramı ağız tadıyla geçirmek isteyen Kabalılar 2016’dan beri ödenmeyen alacaklarını istiyorlar. Bununla ilgili hukuki yola da zaten başvurdular. Kabalı meyvecilik projesinde mağdur edilen köylülerimizin mağduriyetinin giderilmesi için uzun uğraşlar verdik ve şirket 2019 borcunu ödemek zorunda kaldı. Şimdi de 2016 yılından kalan alacaklarını almaları için ve kendi arazilerinde ki meyve bahçesini sözleşmeye uymadan işleten şirketi uzaklaştırıp köy halkının burada söz ve yetki sahibi olmaları için hep birlikte mücadele edeceğiz.”

Kadışehri Yavuhasan köyü ve Çekerek ziyaretinin ardından Aydıncık ilçesinde esnafları ve Kazankaya kasabasını ziyaret eden Keven, kasaba çarşısında ikram edilen çayı içtikten sonra patates üreticilerinin sorunlarını dinlemek üzere söküm yapılan tarlalara gitti.

Tarlada patates üreticilerinin fiyat sorunlarını dinleyen Keven,

“Patates ve soğan üretimiyle tanınan bölgede çiftçilerimiz bu sene patates fiyatından dolayı zararla sezonu kapatıyor. Bundan dolayı da ağız tadıyla bayram yapamadıklarından dert yanıyorlar. Patatesin birinci sınıf fiyatı 80 kuruş ve maliyetine ancak denk! Geri kalanın fiyatı ise 50 kuruşa kadar iniyor. Bu fiyatlarla üretici nasıl para kazanıp evini geçindirecek? Üretici üretsin ve ülkenin gıda ihtiyacını karşılaşın istiyorsak çiftçinin ürün fiyatını tüccarın insafına birakmamak lazım. 83 milyonun gıda ihtiyacını karşılayan üreticilerimiz zarar ediyor. Taban fiyat uygulaması olmalı, ithalat değil yerli üretim desteklenmeli. Saray ve ekibi, başları sıkışınca çareyi ithalatta arıyor. Çareyi ithalatta değil tarlada, üretimde arayın. Tarladan, topraktan korkmayın gelin patates üreticilerinin yaşadıklarını görün.”

Yorumlar (0)