CHP'li Ali Keven: Ayçekirdeği hasadı başladı ama fiyat belirsiz!

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, ayçekirdeği üreticilerinin fiyat beklentilerini gündeme taşıdı. Yağlık ayçekirdeği hasadının yapıldığını ancak kaç liraya satılacağının belli olmadığını söyleyerek çiftçilerin tepkisini dile getirdi.

Vekil Haberleri 07.09.2021, 08:35
CHP'li Ali Keven: Ayçekirdeği hasadı başladı ama fiyat belirsiz!

“Yozgat'ta ve bölgemizde alternatif ürün olarak ekilen yağlık ayçekirdeği hasadı başladı. Üreticilerimiz yağlık ayçekirdeğini şuan biçtiriyor ancak taban fiyat hâlâ belli değil! Bugüne dek Karadeniz Birlik, Trakya Birlik gibi çiftçi kooperatiflerinin piyasa fiyatını belirlediği yağlık ayçekirdeğinde bu yıl taban fiyat belirsizliği hâkim. Herkes fiyatın açıklanmasını bekliyor. Ancak Bakanlık konuya gayet Fransız. Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli'ye seslenmeyeceğim. Çünkü Bakan Pakdemirli konu 'çiftçi sorunları' olunca bir türlü duymuyor.” diye konuşan Keven, yaptığı köy ziyaretlerinde üreticilerin yaygın olarak fiyat tepkisini dile getirdiklerini şuan çiftçinin hasat ettiği ürünün fiyatının belli olmadığını ancak Tarım ve Orman  Bakanı'nın da konuya yabancı olduğunu söyledi.

Yağlık ayçekirdeği alımında TMO’yu ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ni göreve davet eden Keven,

“Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü ve Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü’nü göreve davet ediyorum. Üreticiyi yalnız bırakmayın. TMO 5 litrelik ayçiçeği yağı satabiliyorsa ayçekirdeğini de alabilir. O koltuklarda 2 milyon çiftçi sayesinde oturuyorsunuz. Üreticinin 7 liraya yakın bir fiyat beklentisi var. Gelin yağlık ayçekirdeğini bu yıl üreticiden almaya başlayın. Fiyat istikrarını koruyun. Birlikler fiyat açıklamıyorsa siz açıklayın. Çiftçinin ürettiği ürünü piyasanın insafına terk etmeyin.” diye konuştu.

Yorumlar (0)