CHP'li Akkuş İlgezdi: 18 Martın 106. Yıl dönümünde Cumhur ittifakı Çanakkale kahramanlarına madalyayı çok gördü

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin Çanakkale Zaferinin 106. Yılında, Çanakkale Savaşlarına katılanlara şeref madalyası verilmesi yasa teklifi AKP ve MHP oyları ile reddedildi.

Vekil Haberleri 17.03.2021, 10:41
CHP'li Akkuş İlgezdi: 18 Martın 106. Yıl dönümünde Cumhur ittifakı Çanakkale kahramanlarına madalyayı çok gördü

CHP Genel Başkan Yardımcı Gamze Akkuş İlgezdi, “Çanakkale Zaferinin 106. Yılı nedeniyle Çanakkale Savaşlarına katılan kahramanlarımıza şeref madalyası verilmesini teklif ettik, Genel Kurulda Cumhur İttifakının oyları ile teklifimiz kabul edilmedi. Cumhur ittifakı Çanakkale kahramanlarına madalyayı çok gördü” dedi.

 

CHP’li Akkuş İlgezdi vermiş olduğu yasa teklifi ile ilgili TBMM Genel Kurulunda tüm parti milletvekillerine çağrı yaparak, “Değerli Vekiller, unutulmasın ki, Mehmetçik vurulunca değil, unutulunca ölür.

İşte bunun için, 106 yıl sonra bugünGazi Meclisimizin önünde tarihi bir sorumluluk var: “Çanakkale geçilmez” diyen kahramanlarımıza Şeref Madalyası verilmesini talep ediyoruz.

İnanıyorum ki, Gazi Meclisimizin her bir üyesi, bu talebi düşünmeden kabul edecektir. Çünkü bu meclisin harcında Çanakkale ruhu vardır” dedi.

 

Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin çağrısına rağmen genel kurulda bulunan AKP ve MHP Milletvekilleri oyları ile teklif reddedildi.

Yorumlar (0)