CHP'li Akın'dan 15 Temmuz mesajı: Milletimizin demokrasi inancı ve kararlılığı darbeyi önlemiştir

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin başarısız olmasında en büyük ve en önemli etkenin Milletin demokrasiye sahip çıkma kararlılığını olduğunu söyledi.

Vekil Haberleri 14.07.2020, 11:14
CHP'li Akın'dan 15 Temmuz mesajı: Milletimizin demokrasi inancı ve kararlılığı darbeyi önlemiştir

CHP'li Akın paylaştığı 15 Temmuz mesajında “Fetullahçı terör örgütünün kalkıştığı hain saldırı girişimi demokrasimize, demokrasiye inanan milletimize karşı yapılmıştır. Milletimizin demokrasiye sahip çıkma kararlılığı darbecileri püskürtmüş, terör örgütüne gereken cevabı vermiştir” dedi.

CHP’li Ahmet Akın, 15 Temmuz darbe girişiminin 4’üncü yıldönümünde dünyanın en kanlı ve sinsi örgütlerinden olan FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin Milletin kararlılığıyla önlendiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

“15 Temmuz gecesi Fettullahçı terör örgütünün hain elemanları asker ve polis üniformalarının arkasına sığınarak darbeye kalkışarak, Millet iradesini, demokrasiyi hedef almışlardır. Millet iradesinin tecelli ettiği Gazi Meclis’i dahi bombalamaktan geri kalmayan hainler, o gece, asker, polis ve vatandaşlarımızı şehit ettiler. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin asil ve kahraman askeri, Emniyet Teşkilatımızın asil ve kahraman polisleri canları pahasına terör örgütünü Milletimizle birlikte bu sinsi hainleri dize getirmiştir. Şehit düşen asker, polis ve vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, Gazilerimize minnetlerimi sunuyorum.

15 Temmuz’un yıl dönümünde şehitlerimizin aziz hatırası ve gazilerimiz için, hain terör örgütü ile mücadelenin samimi bir şekilde yapılması gerektiğine bir kez daha dikkat çekmek istiyorum. Kimden gelirse gelsin, hangi gerekçe ile gelirse gelsin darbecilere karşı çıkacağız. Bunun için de 15 Temmuz darbe girişiminin siyasi ayağı ortaya çıkarılmadan darbe ile mücadeleden söz etmenin mümkün olmadığı ortadadır. Devletimizi, milletimizi, demokrasimizi hedef alan alçaklığı bir kez daha lanetliyorum.”

Yorumlar (0)