banner773

CHP'li Ahmet Akın zeytin üreticisinin sesi oldu

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Balıkesir'de zeytin sineği ile mücadele edilmemesi durumunda zeytin ve zeytinyağı üretiminde verim düşüklüğü endişesi yaşandığını söyledi.

Vekil Haberleri 16.07.2020, 10:51 16.07.2020, 10:58
CHP'li Ahmet Akın zeytin üreticisinin sesi oldu

Ahmet Akın, “Tarım Bakanlığı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ‘paramız yok’ diyerek üreticimizi kaderiyle baş başa bırakamaz” dedi.

Zeytinin Başkenti Balıkesir’de ilaçlama krizi yaşanırken CHP’li Ahmet Akın, Balıkesirli zeytin üreticisinin sesi oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönemlerde bütçesine ödenek koyarak yaptığı uçakla ilaçlama son iki yıldır yapılmıyor. Üreticiler, bu yıl da Temmuz ayının sonuna kadar ilaçlama yapılmaması durumunda verim yüzde 30’a kadar varan ürün kayıplarının yaşanacağına dikkat çekiyor. Zeytin ve zeytinyağı üreticisinin endişelerini TBMM Genel Kurulu’nda dile getiren CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, üreticinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden uçakla ilaçlama yapmasını beklediğini söyledi. “Paramız yok denilerek zeytin üreticimiz kaderiyle baş başa bırakılamaz” diyen Ahmet Akın şöyle devam etti:

“Ekmeğini zeytin ve zeytinyağından çıkaran üreticilerimiz, zeytin üretiminin verimini düşüren zeytin sineğiyle mücadele için Bakanlığın ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin uçakla organik ilaçlama yapmasının bekliyor. Bu ayın sonuna kadar ilaçlama yapılmazsa üretimde ciddi kayıplar yaşanmasından endişe ediliyor. Önceki yıllarda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bütçesine para koyarak Bakanlığın izinleriyle uçakla ilaçlamayı yapar, üreticimize destek olurdu. Şimdi ‘Paramız yok.’ diyerek zeytin üreticimiz kaderiyle baş başa bırakılıyor. Balıkesir'in 13 milyona yakın zeytin ağacı bu ülkenin millî bir servetidir. Üreticilerimize verilecek her türlü destek ülkemizin dar boğazdan çıkışının yoludur. ‘Paramız yok.’ denilerek millî servetin yok olmasına izin verilemez. İsraftan kaçınılmalı ve tasarruf edilen her kuruşla zeytin üreticimiz desteklenmelidir.”

Yorumlar (0)