CHP'li Ahmet Akın: '' BALIKESİRLİLER ATATÜRK’E BAĞLILIKTAN ASLA VAZGEÇMEZ''

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 97 yıl önce Balıkesir’e gelen Mustafa Kemal Atatürk’ün Zağanos Paşa Camii’nde yaptığı konuşmasını İktidara hatırlatarak, “İktidar, Devlet Adamı Atatürk’ün Balıkesir’i ve kahraman Türk Milleti’ni ne kadar önemsediğini gösteren bu konuşmadan feyzalmalıdır. Çünkü, tarihe Balıkesir Hutbesi olarak geçen Atatürk’ün hutbesi, o gün olduğu kadar bu güne de ışık tutuyor” dedi.

Vekil Haberleri 05.02.2020, 11:41 05.02.2020, 11:58
CHP'li Ahmet Akın: '' BALIKESİRLİLER ATATÜRK’E BAĞLILIKTAN ASLA VAZGEÇMEZ''

CHP’li Ahmet Akın Atatürk’ün Balıkesir’e gelişinin 97 yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, bu ziyaretin tesadüf olmadığını, Atatürk’ün Balıkesir’de cumhuriyetin kurulacağına dair işaretler verdiğini söyledi. 6 Şubat’ta Balıkesir’i ziyaret eden Atatürk’ün 7 Şubat’ta Zağanoz Paşa Camii’nde yaptığı ve tarihe “Balıkesir Hutbesi” olarak geçen konuşmasına dikkat çeken Ahmet Akın, şunları söyledi:

Mustafa Kemal Atatürk 6 Şubat’ta Balıkesir’e ilk kez geldiğinde Cumhuriyeti kuracaklarını ve kurulacak devletin de temel esaslarına ışık tutan mesajlar vermişti. 7 Şubat günü Zağanos Paşa Camii’nde tarihe Balıkesir Hutbesi olarak geçen konuşmasını yapan Atatürk’ün bu konuşmasını İktidar yöneticileri feyzalmalıdır. Çünkü, o gün olduğu kadar bu güne de ışık tutan önemli uyarılarda bulunan Atatürk, ‘…milletin lideri olan kişinin halka doğruyu söylemesi, halkı dinlemesi ve halkı aldatmaması! Halkı genel durumdan haberdar etmek son derece önemlidir’ demiştir. Büyük Devlet Adamı Atatürk 97 yıl öncesinden bugüne ışık tutan uyarılarda bulunan bir Dünya Lideridir. O’nu tartışmak yerine O’nu ve fikirlerini anlamaya çalışmak her Türk evladının birinci görevi olmalıdır. Biz Balıkesirliler Atatürk’ün Balıkesir’e geldiği bugünü Kuva-yi Milliye ruhunun yeniden canlandığı gün olarak yaşarız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bağımsızlığına her zaman sahip çıkan Balıkesirliler olarak cumhuriyete gönülden bağlılığımızı sürdüreceğiz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük önem verdiği Balıkesirimize ziyaretlerinin 97inci yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere vatan ve millet uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Yorumlar (0)